Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Δ.Σ. ΟΑΔΥΚ ΝΕΟ


Νέο Δ.Σ. για τον ΟΑΔΥΚ

Διοικητικό Συμβούλιο, μετά από παρέλευση... πέντε μηνών, αποκτά ο Ο.Α.ΔΥ.Κ. καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απεφάνθη ότι ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού θα είναι
ο κ. Αθ. Καρούντζος.
Η καθυστέρηση όλου αυτού του διαστήματος είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν πολλά προβλήματα στη λειτουργία του Οργανισμού, ο οποίος παρακολουθεί, εποπτεύει και είναι φορέας εκτέλεσης δεκάδων πολύ σημαντικών έργων σε όλη τη Δυτική Κρήτη.
Η νέα διοίκηση του Οργανισμού επρόκειτο να προκύψει μετά τον 'Καλλικράτη'.
Ωστόσο, ο νέος νόμος για την Αυτοδιοίκηση δεν ξεκαθάριζε, αν την προεδρία του Οργανισμού θα είχε η Περιφέρεια Κρήτης, όπως και στο παρελθόν ή η νέα δομή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης! Μέχρις ότου διαλευκανθεί το ζήτημα και να ζητηθεί η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους πέρασαν πέντε μήνες κρίσιμοι για πολλά έργα. Σύμφωνα με πληροφορίες το Νομικό Συμβούλιο αποφάνθηκε ότι πρόεδρος του Οργανισμού θα είναι ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Αθανάσιος Καρούντζος και αντιπρόεδρος ο περιφερειάρχης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης. Μία εξέλιξη, που υποβιβάζει ακόμα περισσότερο, τον έτσι και αλλιώς περιορισμένων αρμοδιοτήτων ρόλο της αιρετής Περιφέρειας.
Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή ο Ο.Α.ΔΥ.Κ. παρακολουθεί, μεταξύ άλλων, την ανάπλαση του κόλπου της Κισάμου, της λιμνοδεξαμενής Ομαλού, των βιολογικών καθαρισμών των Χανίων σε Καστέλλι, Γεωργιούπολη, Παλαιόχωρα και του Βορείου Αξονα, αλλά και του φράγματος Βαλσαμιώτη, ενώ είναι και ο βασικός διαχειριστής των νερών στη Δυτική Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου