Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΠΟ 27ΧΡΟΝΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ
Ασκηση του δικαιώματος της σιγής
Δημοσιεύθηκε στις: 24-05-2011

Το δικαίωμα της 'σιγής' έως ότου συγκεντρωθούν τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται για τη συμπλήρωση της δικογραφίας άσκησε ο 27χρονος, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας της συζύγου του.
Ο 27χρονος οδηγήθηκε χθες το πρωί στον ανακριτή Χανίων. Κατηγορείται ότι το απόγευμα της 4ης Απριλίου πυροβόλησε μια φορά με καραμπίνα τραυματίζοντας σοβαρά τη σύζυγό του μετά από λογομαχία που είχαν.
Ο δικηγόρος του 27χρονου, κ. Βασίλης Καπερνάρος, μιλώντας στους δημοσιογράφους ξεκαθάρισε πως ο πελάτης δεν συνελήφθη -όπως ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου η Αστυνομία- αλλά παραδόθηκε.
'Ο άνθρωπος αυτός παρουσιάσθηκε αυθορμήτως συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του και δεν συνελήφθη. Επομένως το ότι έπεσε στα χέρια της Ασφάλειας δεν ισχύει', τόνισε ο κ. Καπερνάρος.
Στη συνέχεια επεσήμανε αναφορικά με την παρουσία του 27χρονου στον ανακριτή ότι: 'Ασκήσαμε το δικαίωμα της «σιγής», σύμφωνα με ένα άρθρο της Ποινικής Δικονομίας. Θεωρούμε ότι θα έρθουμε να απολογηθούμε, όταν πρέπει και αυτό το πρέπει ερμηνεύεται δικονομικά, όταν εισέλθουν εντός του φακέλου τα απαραίτητα έγγραφα που έχουν παραγγελθεί από την Ασφάλεια και άλλα αρμόδια Οργανα και οι απαντήσεις δεν έχουν δοθεί, δεν έχουν μπει στη δικογραφία και συνεπώς υπάρχουν κενά. Σε αυτά θα συμβάλλουμε και εμείς διά της υποστήριξής μας, θα φέρουμε και εμείς και έγγραφα και μάρτυρες για να υπερασπιστούμε αυτά που λέμε'.
Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τους λόγους που ο πελάτης του παραδόθηκε στις Αρχές έναν μήνα μετά το συμβάν ο δικηγόρος ανέλαβε την ευθύνη λέγοντας πως 'ένας μεγάλος αριθμός ημερών καθυστέρησης οφείλεται σε εμένα και στον επαγγελματικό μου φόρτο'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου