Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΚΚΕ- ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Το μνημόνιο πέτυχε τους αντιλαϊκούς στόχους
Δημοσιεύθηκε στις: 26-05-2011

'Το μνημόνιο δεν απέτυχε. Πέτυχε, γιατί ακριβώς υλοποιήθηκαν οι αντεργατικοί και αντιλαϊκοί στόχοι από τη μείωση μισθών, συντάξεων, αύξηση της έμμεσης φορολογίας, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας', τόνισε χθες από τα Χανιά o βουλευτής του ΚΚΕ κ. Νίκος Καραθανασόπουλος.
Το στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος συνοδεία μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής επισκέφθηκε τα εργοστάσια της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα και της ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι, όπου και συζήτησε τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε 'στο ψευτοδίλημμα του πρωθυπουργού ή χρεοκοπούμε ή σωζόμαστε. Απέναντι σε αυτό βάζουμε το εξής ζήτημα: Να σωθεί η Ελλάδα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων, της φτωχής αγροτιάς και να χρεοκοπήσει η Ελλάδα των επιχειρηματικών ομίλων, του μονοπωλιακού κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Διαφορετικά δεν πρόκειται να υπάρξει διέξοδος'.
Ο βουλευτής υποστήριξε ότι 'η επίθεση αυτή είναι χωρίς ημερομηνία λήξης και συνδέεται άμεσα με τις συνολικότερες επιλογές που εδράζονται στο τρίπτυχο, ανταγωνιστικότητα, εξωστρέφεια και καινοτομία, που είναι στρατηγικές επιλογές που εξυπηρετούν μόνο τις ανάγκες θωράκισης της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων'.
Ο κ. Καραθανασόπουλος μίλησε ξεκάθαρα για 'πόλεμο' των μονοπωλιακών ομίλων σε βάρος των εργαζομένων της χώρας με τη συμμαχία 'των υπολοίπων κομμάτων της πλουτοκρατίας, του ευρωμονόδρομου και της τρόικας ενάντια στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ενάντια στο δικαίωμα της κάθε λαϊκής οικογένειας να μπορεί σήμερα να καλύπτει το σύνολο των αναγκών μέσα από την εργασία της. Και από αυτήν την άποψη έχει ιδιαίτερη σημασία να αναδείξουμε την ανάγκη ότι ο λαός δεν πρέπει να έχει καμία εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα της πλουτοκρατίας και τα κόμματα που το υπηρετούν'. Αντίθετα, ο βουλευτής κάλεσε τους εργαζόμενους να εμπιστευθούν το Κομμουνιστικό Κόμμα 'γιατί αυτό το διάστημα τον προειδοποίησε, δεν καλλιέργησε αυταπάτες και σε κάθε περίπτωση συνέβαλε, με τις αδυναμίες του, να οργανωθεί η λαϊκή πάλη. Γιατί η απάντηση σε αυτόν τον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα μπορεί να είναι μόνο: «Ο λαός να ξεσηκωθεί». Όχι με αμυντικά χαρακτηριστικά αλλά περνώντας στην αντεπίθεση και παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια του'. Στη συνέχεια, ο βουλευτής κάλεσε τα λαϊκά στρώματα 'να μην επιλέξουν ποιος θα είναι ο προκρούστης -το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ- που θα θέσει την κλίνη τα δικαιώματά του στη ζωή. Και τα δύο κόμματα είναι δοκιμασμένα και έχουν δώσει με επιτυχία τις εξετάσεις της αντιλαϊκής πολιτικής. Και επειδή οι μέρες είναι πονηρές και η λαϊκή δυσαρέσκεια δεν μπορεί να χειραγωγείται στα πλαίσια της εναλλαγής του δικομματισμού, η αστική τάξη φροντίζει να έχει έτοιμες τις εφεδρείες στα πλαίσια των κομμάτων δορυφόρων, εξαπτέρυγων του συστήματος σε κυβερνήσεις συνεργασίας ή ενότητας κάτω από προσωπικότηες, που είναι έμμισθες των κεφαλαιοκρατικών ομίλων'. Το απόγευμα ο βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε σε εκδήλωση με θέμα τον τουρισμό, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου