Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΠΑΣΕΒΕ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΕΒΕ
Κάλεσμα για συσπείρωση
Δημοσιεύθηκε στις: 17-05-2011

Να συσπειρωθούν στην Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση (ΠΑΣΕΒΕ) κάλεσε τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες των Χανίων ο κ. Φάνης Λάμπης, μέλος της Γραμματείας της συνδικαλιστικής παράταξης σε χθεσινή εκδήλωση στο ΕΒΕΧ.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Λάμπης σημείωσε πως 'η κατάσταση για τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους δεν πάει άλλο. Απαιτείται να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει χιλιάδες μικρούς επαγγελματίες σε αδιέξοδο και στα πρόθυρα του λουκέτου και χρειάζεται να παρθούν μέτρα για την ανακούφισή τους. Η κυβέρνηση δεν έχει στο πρόγραμμά της κανένα τέτοιο μέτρο και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν έχουν στόχο να υψώσουν έναν τοίχο αντίστασης και άμυνας απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε. Οι αγωνιστικές δυνάμεις παίρνουν την πρωτοβουλία να δώσουν το μήνυμα στους συναδέλφους που δεν έχουν να πληρώσουν την Εφορία, που χρωστάνε στο Ταμείο, να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι τους, υπάρχει μια συγκροτημένη αγωνιστική δύναμη για να σταθεί δίπλα τους να τους υπερασπιστεί'.
Το μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ μίλησε και για την ανάγκη συμμαχίας των μικρομεσαίων εμπόρων με τους εργαζομένους καθώς, όπως τόνισε, 'τα συμφέροντα του μικρού επαγγελματία και βιοτέχνη είναι ταυτισμένα με αυτά του εργαζομένου. Οταν ο εργαζόμενος δεν έχει μεροκάματο, όταν δουλεύει με 400 ευρώ, δεν υπάρχει και το αντίστοιχο καταναλωτικό κοινό για να ζήσει και ο επαγγελματίας. Επομένως η στήριξη των εργαζομένων, των συνταξιούχων, είναι η προϋπόθεση για να ζήσει ο μικρομεσαίος. Εχουμε τα ίδια συμφέροντα και ανάγκες. Αντίπαλός μας είναι οι κυβερνήσεις που τα δημιουργούν'. Τέλος, ανέφερε πως τα όποια χρηματοδοτικά προγράμματα εξαγγέλλονται κατά καιρούς από Ευρωπαϊκή Ενωση και κυβερνήσεις αφορούν τις μεγάλες επιχειρήσεις και όχι τους μικρομεσαίους επαγγελματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου