Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ


ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Επικαιροποίηση κυκλοφοριακής μελέτης
Δημοσιεύθηκε στις: 10-05-2011

H επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης για την πόλη των Χανίων θα είναι από τους βασικούς στόχους του Δήμου Χανίων το επόμενο χρονικό διάστημα. Αυτό, μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Κυκλοφοριακού του Δήμου Χανίων.
Λίγα χρόνια μετά την εκπόνηση της σχετικής μελέτης διαπιστώνεται η ανάγκη να υπάρξουν αλλαγές και βελτιώσεις σε αρκετά σημεία της, όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Μανώλης Κεμεσίδης. Στην πρώτη της συνεδρίαση η Επιτροπή κλήθηκε να γνωμοδοτήσει για πάρα πολλά θέματα καθώς εκκρεμούσαν πολλά αιτήματα.

ΝΕΑ ΧΩΡΑ
Αλυσίδες τέλος για τον παραλιακό δρόμο της Νέας Χώρας εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων η Επιτροπή Κυκλοφοριακού. Η σχετική πρόταση ήταν από τον δημοτικό σύμβουλο, κ. Γιώργο Πουλιδάκη και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την απόσυρση των αλυσίδων, την επιβολή 30 χλμ. την ώρα ανώτερο όριο ταχύτητας, απαγόρευση στάθμευσης στη δεξιά πλευρά του παραλιακού δρόμου, άδεια ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων μιας σειράς στο πεζοδρόμιο που βρίσκεται από την πλευρά της θάλασσας, ενώ ελεύθερο θα είναι το απέναντι πεζοδρόμιο.

ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΟΥΜΠΕΛΗ
Στην Επιτροπή ήρθε προς συζήτηση το αίτημα των κατοίκων της οδού Θεοτοκοπούλου για μια σειρά από κυκλοφοριακές αλλαγές για τις οποίες επιφυλάχθηκε να απαντήσει.
Στο αίτημα κατοίκων της περιοχής Κουμπελή για επαναλειτουργία της γραμμής του αστικού ΚΤΕΛ προς την περιοχή, ο εκπρόσωπος του ΚΤΕΛ ανέφερε πως είχε πολύ μικρή απήχηση καθώς ήταν ελάχιστοι οι επιβάτες γι’ αυτό και ο συγκοινωνιακός φορέας μόλις τελείωσε το επιδοτούμενο πρόγραμμα 'ΣυνΚοινωνία' σταμάτησε το δρομολόγιο αυτό. Το μέλος της Επιτροπής, κ. Μπραουδάκης, πρότεινε ο Δήμος να δημιουργήσει δημοτική συγκοινωνία, ενώ ο κ. Κατσαντώνης τόνισε πως θα πρέπει με την κυκλοφοριακή μελέτη να αποθαρρύνονται οι πολίτες να παίρνουν το όχημά τους για να κατεβούν στο κέντρο, αλλά να προτιμούν τα μέσα μεταφοράς. Ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Μεταφορών, κ. Χάμπας, ανέφερε πως ο Δήμος θέλει να σπρώξει τους πολίτες στη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αλλά δεν μπορεί να συστήσει δημοτική συγκοινωνία καθώς υπάρχει σοβαρή έλλειψη χρημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου