Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΕΠΕΚΤΑΣΗ


ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΚΙΣΑΜΟΥ
Εργα επέκτασης του βιολογικού
Δημοσιεύθηκε στις: 18-05-2011

Σε εξέλιξη βρίσκονται έργα αποχέτευσης μέσα στο Καστέλλι Κισάμου, σε μία προσπάθεια του Δήμου να εντάξει όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό σπιτιών, καταστημάτων και τουριστικών μονάδων στο σύστημα του βιολογικού καθαρισμού.
Το έργο, που πραγματοποιείται αυτήν την εποχή στην παραλία του Καστελλίου, εντάσσεται στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης, που έχει υπογράψει ο Δήμος με τον Ο.Α.ΔΥ.Κ.
'Οι εργασίες που γίνονται αποτελούν ένα αποφασιστικό βήμα στην προσπάθεια για απορρύπανση του κόλπου της Κισάμου. Το βασικό βήμα, για το οποίο είμαστε αισιόδοξοι, είναι η ένταξη της επέκτασης του βιολογικού στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του ΕΣΠΑ', δήλωσε στα 'Χ.Ν.' ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος Κισάμου, κ. Κώστας Καστανοπουλάκης.
Αναφορικά με το έργο, που πραγματοποιείται αυτή την εποχή, ο δημοτικός σύμβουλος επεσήμανε πως 'είχαμε κάνει μια προγραμματική σύμβαση με τον Ο.Α.ΔΥ.Κ. και κατασκευάζουμε το έργο με ίδιους πόρους, περίπου 150.000 ευρώ, τα οποία θα εισπράξουμε από τις συνδέσεις των πολιτών. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης είναι για μέσα στο καλοκαίρι. Με την ολοκλήρωσή του το δίκτυο αποχέτευσης θα είναι προσβάσιμο σε έναν μεγάλο αριθμό κατοικιών, καταστημάτων κ.ά. Υπολογίζουμε πάνω από τριακόσια. Το δίκτυο αφορά την οδό Σκαλίδη, τον παραλιακό δρόμο του Καστελλίου και την περιοχή δυτικά του Πυργιανού ποταμού. Η ένταξη ολοένα και περισσότερων πολιτών στο δίκτυο της αποχέτευσης ενισχύει ακόμα περισσότερο το έργο του βιολογικού καθαρισμού της Κισάμου και εξασφαλίζει ακόμα περισσότερο την καθαριότητα των θαλασσών μας'.
Σημειώνεται ότι το έργο επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού, προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ, έχει υποβληθεί στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου