Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΓΗ ΥΨΗΛΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ


ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΤΕΩΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ
Υπό κατηγορία για αδειοδότηση επιχειρήσεων
Δημοσιεύθηκε στις: 22-03-2011

Η αδειοδότηση σε 70 επιχειρήσεις, που δινόταν εδώ και χρόνια, για την εγκατάστασή τους σε διάφορα σημεία του κάμπου των Χανίων -που έχουν χαρακτηριστεί υψηλής παραγωγικότητας, χωρίς, όμως, να έχει εκδοθεί και το απαραίτητο Προεδρικό Διάταγμα- φέρνει κατηγορούμενες Νομαρχιακές Αρχές και υπαλλήλους.
Κατηγορούμενοι για την αδειοδότηση πάνω από 70 επιχειρήσεων σε περιοχές υψηλής γεωργικής παραγωγής θα βρίσκονται αύριο στο Πρωτοδικείο Χανίων νομάρχες, αντινομάρχες και υπάλληλοι της τέως Νομαρχίας Χανίων. Οι περισσότερες αδειοδοτήσεις αφορούν την περιοχή της Αγιάς και οι αιρετοί και οι υπάλληλοι έχουν μηνυθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από κάτοικο της περιοχής, επειδή έδωσαν άδεια λειτουργίας σε επιχειρήσεις διαφόρων ειδών, η λειτουργία των οποίων απαγορεύεται σε γη που έχει χαρακτηριστεί ως υψηλής παραγωγικότητας.
Ωστόσο, πολύ δύσκολα θα αποδώσουν οποιαδήποτε ευθύνη στους αιρετούς και τους υπαλλήλους, αφού η διαδικασία του νόμου για τη γη υψηλής παραγωγικότητας δεν είχε ενεργοποιηθεί για χρόνια από το κράτος. Μόλις τον περασμένο Οκτώβριο μετά από δεκαετίες ψηφίσθηκε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που καθορίζει το ζήτημα.
Για άλλη μια φορά πάντως αποδεικνύεται η τεράστια ευθύνη κράτους και Αυτοδιοίκησης για το ότι συστηματικά καθυστερούν την εκπόνηση Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων και ΣΧΟΟΑΠ, με αποτέλεσμα επιχειρήσεις με οχλούσες δραστηριότητες, ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές μονάδες, κατοικίες και γεωργικές εκτάσεις κυριολεκτικά να βρίσκονται... ανακατεμένες σε όλα σχεδόν τα σημεία της Κρήτης, με ελάχιστες εξαιρέσεις.
Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Χανίων είχε εναντιωθεί στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, που αφορά τον χαρακτηρισμό της γης υψηλής παραγωγικότητας όλου του Νομού με εξαίρεση τις περιοχές Natura, σημειώνοντας πως με αυτήν δεν μπορεί καμία βιοτεχνία να λειτουργήσει, εκτός και αν είναι στο σχέδιο πόλης ή εντός οικισμού, ενώ τίθεται θέμα και για τις ήδη υπάρχουσες βιοτεχνικές μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου