Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΦΟΡΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
Συντονισμός φορέων κοινωνικής πολιτικής
Δημοσιεύθηκε στις: 24-03-2011

O συντονισμός των φορέων κοινωνικής πολιτικής είναι ο στόχος της Περιφέρειας Κρήτης, μια πρωτοβουλία που αναμένεται να καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις στα τέλη Απριλίου. Στη χθεσινή (κλειστή για τους δημοσιογράφους) σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων η θεματική αντιπεριφερειάρχης, κα Θ. Βρέντζου, παρουσία αντιδημάρχων κοινωνικής πολιτικής, περιφερειακών συμβούλων και άλλων αναφέρθηκε στους στόχους της πρωτοβουλίας. 'Θέλουμε τη δημιουργία ενός Περιφερειακού συντονιστικού φορέα κοινωνικής πολιτικής με στόχο την προαγωγή καινοτόμων δράσεων κοινωνικής πολιτικής για όλους τους πολίτες και ειδικά για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Στον φορέα θα ενταχθούν οι υπάρχουσες κοινωνικές δομές, όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, ο κινητός μαστογράφος, η προληπτική οδοντιατρική και το εθελοντικό ιατρείο, που λειτουργεί στο Ρέθυμνο και είναι μια από τις πιο σοβαρές δομές. Πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι και μέχρι τα τέλη Απριλίου θα έχουμε τελειώσει και θα κάνουμε τις προτάσεις μας', ανέφερε η κα Βρέντζου. Η ίδια επεσήμανε πως θα διεκδικηθούν πόροι από εθνικά και κοινοτικά προγράμματα. Για το πρόγραμμα 'Βοήθεια στο σπίτι' παρατήρησε πως 'αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόβλημα και θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί Περιφέρεια και δήμαρχοι για να δούμε πώς θα συντονίσουμε αυτές τις δομές'.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ
Στη σύσκεψη τέθηκε και το ζήτημα της δημιουργίας κυνοκομείου. Η κα Βρέντζου δήλωσε στους δημοσιογράφους πως 'για τα αδέσποτα προτείνουμε τη δημιουργία ενός κυνοκομείου. Το κόστος είναι υψηλό και προτείνουμε τη δημιουργία ενός σε επίπεδο Περιφέρειας'.
Από τη μεριά του o αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Α. Βουλγαράκης, επεσήμανε πως 'στόχος μας είναι ο συντονισμός σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και στους 23 Δήμους της Κρήτης όλων των κοινωνικών δομών. Θα συντονίσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε όλα αυτά τα θέματα να προχωρήσουν'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου