Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΦΟΥΡΝΕΣ-ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ



ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΕ
Πρώην σχολείο, κέντρο Πολιτισμού
Δημοσιεύθηκε στις: 24-03-2011

Ολοκληρώθηκε η παραχώρηση της χρήσης του πρώην Δημ. Σχολείου Φουρνέ στον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Φουρνέ «Θέσπις» από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πλατανιά, αφού υπογράφηκε και στάλθηκε το σχετικό έγγραφο της απόφασης από τον Δήμο προς τον Σύλλογο, ώστε αυτό να χρησιμοποιηθεί ως Πολιτιστικό Κέντρο.
Με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου σημειώνει πως το παλιό Δ.Σ. θα λειτουργεί σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου «ως Κέντρο ανάπτυξης πολιτιστικών δραστηριοτήτων, για την πραγματοποίηση επιμορφωτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, με στόχο την ανύψωση του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Φουρνέ αλλά και την προβολή των λαϊκών παραδόσεων της περιοχής, τη διαφύλαξη στοιχείων σχετικών με τα ήθη και έθιμά της κ.λ.π. αλλά και ως χώρος, που θα εξυπηρετεί και θα καλύπτει τις ανάγκες στέγασης του Ιατρείου Φουρνέ και ως χώρος εξυπηρέτησης αναγκών της εκκλησίας και του Τοπικού Συμβουλίου του χωριού».
Στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος τονίζει πως «άμεσα θα ξεκινήσουν οι ενέργειες, ώστε να ιδρύσουμε το Λαογραφικό μας Μουσείο, να ψάξουμε και να διασώσουμε ιστορικά στοιχεία της περιοχής μας, να εμπλουτιστεί και να γίνει λειτουργική η δανειστική Βιβλιοθήκη, να λειτουργήσουν διάφορα τμήματα επιμόρφωσης για ενηλίκους αλλά και τμήματα για παιδιά, είναι λίγα από αυτά που ένας Σύλλογος μπορεί να κάνει εκτός από τη διοργάνωση εκδηλώσεων. Ολα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την παραχώρηση της χρήσης του τέως Δημ. Σχολείου. Γι’ αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε πρώτα απ’ όλα τους κατοίκους του Φουρνέ, που η συντριπτική πλειοψηφία τους στο θέμα αυτό ήταν ενωμένη, ήταν εκείνοι που διαφύλαξαν τον μοναδικό χώρο που είχαν για ποικίλες δραστηριότητες. Αυτό δείχνει ότι οι τοπικές κοινωνίες ενωμένες μπορούν να ελπίζουν ιδιαίτερα μέσα από τη δύσκολη σημερινή κατάσταση.
Ευχαριστούμε το ΔΣ του Δήμου Πλατανιά, τον δήμαρχο κ. Μαλανδράκη Γιάννη, τον αντιδήμαρχο κ. Σολιδάκη Μανώλη, τους κ. Νικηφοράκη Στέλιο, Τζαγκαράκη Γιώργο, Αγοραστάκη Γιώργο, Νταγκουνάκη Μανώλη. Ευχαριστούμε τον βουλευτή Ηρακλείου κ. Κριτσωτάκη Μιχάλη που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας κάνοντας ερωτήσεις στη Βουλή και τα αρμόδια Υπουργεία. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την Ευαγγελία Κουρουπάκη που όλο αυτό το διάστημα ήταν ενεργά κοντά μας ως μέλος του Συλλόγου, ως συγχωριανή μας και που τώρα -ως βουλευτής Χανίων- ξεκάθαρα συνέχισε να υποστηρίζει το δίκαιο αίτημά μας. Ευχόμαστε σε όλα τα χωριά που υπάρχουν εγκαταλελειμμένα Δημοτικά Σχολεία να ζωντανέψουν μέσα από διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, ώστε να γίνουν ξανά επιμορφωτικοί χώροι, που ήταν και ο σκοπός για τον οποίο κατασκευάστηκαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου