Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Συμπλοκές νεαρών στην Παλιά Πόλη

Τρία περιστατικά μέσα σε μία εβδομάδα

SPLANTZIATρίτο περιστατικό βίας συνέβη στην παλιά πόλη -μέσα σε διάστημα λιγότερο από μία εβδομάδα- χθες τα ξημερώματα!
Σε χρονικό διάστημα 6 ημερών αναφέρθηκαν τρία συμβάντα σε διάφορα σημεία της παλιάς πόλης στα οποία ενεπλάκησαν νεαροί, τις περισσότερες φορές σε κατάσταση μέθης.
Το σοβαρότερο συμβάν έλαβε χώρα χθες τα ξημερώματα στην πλατεία της Σπλάντζιας. Νεαροί ήρθαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε αντιπαράθεση με προσωπικό καφετέριας λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μία μεγάλη ομάδα να κινηθεί προς τη μεριά του καταστήματος εκσφενδονίζοντας καρέκλες και μπουκάλια! Από τη σύγκρουση αναφέρθηκαν τρεις τραυματισμοί, ευτυχώς όχι σοβαροί, ενώ η αντιπαράθεση συνεχίστηκε και τις πρωινές ώρες πάλι στον ίδιο χώρο όταν εμπλεκόμενοι στο προηγούμενο συμβάν -σύμφωνα με μαρτυρίες- ήρθαν και πάλι στα χέρια. Η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές, ενώ ανάμεσα στους εμπλεκομένους κατατέθηκαν μηνύσεις.
ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ!
Μόλις πριν από λίγες ημέρες τα ξημερώματα της Κυριακής δύο ομάδες νεαρών συνεπλάκησαν σε στενά στην περιοχή της Σπλάντζιας. Οι δύο ομάδες χώρισαν, όταν οι περίοικοι απείλησαν ότι θα φωνάξουν την Αστυνομία.
Τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου ομάδα νεαρών Κυπριακής καταγωγής που παραθέριζε στα Χανιά σε κατάσταση μέθης άρχισε να εκσφενδονίζει μπουκάλια σε μπαλκόνια ξενοδοχείων και ενοικιαστικών καταλυμάτων της παλιάς πόλης!
Η κίνηση αυτή επαναλήφθηκε και την επόμενη νύχτα παρά τις διαμαρτυρίες περιοίκων και επαγγελματιών.


ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΜΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥ
Με ανοικτή επιστολή της στον δήμαρχο Χανίων μία κάτοικος της παλιάς πόλης δηλώνει τη δυσαρέσκειά της για την κατάσταση που αντιμετωπίζει καθημερινά. Οπως τονίζει, όταν αγόρασε το σπίτι της η περιοχή ήταν ήσυχη. Τώρα, η ίδια περιγράφει μια διαφορετική κατάσταση: «από τις 12 τα μεσάνυκτα ως τις 5 – 6 το πρωί ζουν οι κάτοικοι μία τρομοκρατία από τη δυνατή μουσική σε πρώτη φάση που δημιουργεί ηχορρύπανση που ξεπερνά κάθε όριο. Ο ύπνος είναι αδιανόητος. Οι δρόμοι μπροστά στα καταστήματα είναι γεμάτοι, αδιαχώρητοι. Δεν μπορεί να περάσει ούτε όχημα ούτε πεζός…».
Η κάτοικος επισημαίνει πως «η πολυφωνία και η συνύπαρξη είναι εφικτές, αν οι μαγαζάτορες και οι κάτοικοι βρουν το μέτρο».
Τέλος, παραθέτει μία σειρά από συμβάντα από νεαρούς που κτυπούν τα κουδούνια και φωνάζουν, άλλους που ουρούν στις εισόδους των σπιτιών, ανθρώπους που κάνουν χρήση ναρκωτικών και παρακαλεί τους υπευθύνους «να μεριμνήσουν για την εφαρμογή των νόμων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου