Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Οχήματα στον Μπάλο και απαγόρευση

Την απαγόρευση της κίνησης των ενοικιαστικών οχημάτων προς τον Μπάλο ζητούν οι Ιδιοκτήτες των Γραφείων Ενοικιαστικών Οχημάτων καθώς διαπιστώνουν ότι οι φθορές στα αυτοκίνητά τους είναι πολύ μεγάλες. Μάλιστα για τον λόγο αυτό έχουν κινηθεί δικαστικά σε βάρος του Δήμου Κισάμου, αν και τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν δεν έγιναν δεκτά.
Παλιό και γνωστό το πρόβλημα, αφού οι τουρίστες συνηθίζουν να βάζουν τα αυτοκίνητά τους στον χωματόδρομο που οδηγεί στη μαγευτική παραλία και που δεν είναι ιδανικός για αυτοκίνητα που δεν έχουν τετρακίνηση. Τα αποτελέσματα γνωστά και τα βλέπουν οι ιδιοκτήτες στα αυτοκίνητά τους που πολύ γρήγορα παρουσιάζουν προβλήματα εξαιτίας της χρησιμοποίησής τους σε ακατάλληλες διαδρομές όπως αυτή του Μπάλου.
Τη λύση στο ζήτημα θα τη δώσει η απόφαση  του Δήμου Κισάμου να απαγορεύσει την κίνηση των αυτοκινήτων μετά την Καλυβιανή, τη στάθμευση εκεί των οχημάτων σε χώρο που θα φτιάξει ο Δήμος και τη μετάβαση των επισκεπτών προς τον Μπάλο με λεωφορείο με τακτικά δρομολόγιο κάθε 20 – 30 λεπτά! Αυτό όμως, παρότι σχεδιαζόταν για φέτος, τελικά δεν προχώρησε καθώς έπρεπε να εξασφαλιστούν μια σειρά από αδειοδοτήσεις, αλλά και να γίνει ο διαγωνισμός για τον ανάδοχο που θα αναλάβει το μεταφορικό έργο. Ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον του χρόνου κάτι θα αλλάξει και τελικά θα εφαρμοστεί η απόφαση του Δήμου Κισάμου, γιατί είναι κρίμα να δυσφημείται μια περιοχή που αποτελεί το καμάρι όλης της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου