Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

 Εκκληση στους παραγωγούς αβοκάντο να αποφύγουν την πρώιμη συγκομιδή των καρπών τους καθώς το προϊόν δεν είναι ακόμα έτοιμο προς κατανάλωση απευθύνει η Ομάδα Παραγωγών Εσπεριδοειδών “ο Κορμός”.Tην τελευταία τριετία ένας πολύ μεγάλος αριθμός παραγωγών στα Χανιά προχώρησε στη φύτευση αβοκάντο καθώς η τιμή του προϊόντος σε αντίθεση με άλλα εσπεριδοειδή, όπως το πορτοκάλι, κινείται σε υψηλότερα επίπεδα (1,5 ευρώ για τον παραγωγό έναντι 0,15 για το πορτοκάλι). Ωστόσο, το πρώιμο κόψιμο των αβοκάντο, όπως τονίζουν από την ομάδα παραγωγών, θα έχει συνέπειες στη ποιότητά του.

«Κάνουμε έκκληση στους συναδέλφους παραγωγούς να αποφύγουν   την πρώιμη συγκομιδή γιατί οι καρποί δεν είναι έτοιμοι προς κατανάλωση. Τα λιπαρά είναι λίγα, οι καρποί δεν προλαβαίνουν να ωριμάσουν με αποτέλεσμα να μην μένει ικανοποιημένος ο καταναλωτής από τα χανιώτικα αβοκάντο. Αυτό θα έχει ως συνέπεια στο μέλλον να έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα, να απαξιώνεται το προϊόν μας, ένα προϊόν στο οποίο έχουμε επενδύσει» δηλώνει στα “Χ.Ν.” ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών κ. Ευτύχης Τρικουνάκης.
Σύμφωνα με τον κ. Τρικουνάκη η συγκομιδή θα πρέπει να ξεκινήσει μετά τις 20 Σεπτεμβρίου και ανάλογα βέβαια με την περιοχή όπου γίνεται η καλλιέργεια. «Παλεύουμε γι’ αυτό το προϊόν και όταν το βγάζουμε στην κατανάλωση πρώιμα – νωρίς, χωρίς τα απαραίτητα λιπαρά και την απαραίτητη ωρίμαση προκαλείται σοβαρό πρόβλημα που θα το δούμε στο άμεσο μέλλον. Κάνουμε έκκληση και στα καταστήματα, τις φρουταρίες να μην ζητάνε για την ώρα ντόπιο αβοκάντο πιέζοντας τους παραγωγούς να τους φέρουν, αλλά σε λίγες ημέρες, όταν το προϊόν θα είναι έτοιμο» τονίζει ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών “Κορμός”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου