Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τελευταίο “αντίο” στη Χριστίνα Φραγκογιάννη

khdeiaΤη γιατρό και αυτοδιοικητικό Χριστίνα Φραγκογιάννη-Τσάφαρη αποχαιρέτησε πλήθος κόσμου το απόγευμα της Δευτέρας αρχικά στον Ι.Ν. Αγ. Νεκταρίου Παχιανών όπου εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθεία και στη συνέχεια στον Άγιο Λουκά όπου ετάφη.
Άνθρωποι που είχαν δεχτεί τη φροντίδα της γιατρού και είχαν συνεργαστεί μαζί της στο Δήμο Χανίων όπου για χρόνια εκλέγονταν δημοτική σύμβουλος και σε δύο θητείες της και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και φίλοι και συγγενείς της κατέκλυσαν κάθε χώρο στον Ι.Ν. Αγ Νεκταρίου.
Την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου διάβασε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ενώ ο πρώην βουλευτής και δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης στην θητεία του οποίου (2011-2014) η εκλιπούσα είχε εκλεγεί πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χανίων στάθηκε «στην τεράστια κοινωνική της παρουσία. Αφήνεις ένα κενό φεύγοντας και για την κοινωνία μας, και την τοπική κοινότητα, το αυτοδιοικητικό σύστημα στα Χανιά, για όλους μας. Θέλω να σου υποσχεθώ ότι θα σε θυμάμαι πάντα και θα μνημονεύω πάντα».
Ακολούθησε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Παρασκευή Ορφανουδάκη που αναφέρθηκε στην επαγγελματική πορεία της Χ. Φραγκογιάννη, την αγωνία της για τα κοινά και τη συμμετοχή στα Δ.Σ. του Θεραπευτηρίου Χανίων και του Ψυχιατρείου. Στην κοινωνική και όχι μόνο παρουσία της εκλιπούσας αναφέρθηκε ο επαγγελματίας κ. Μαλαδάκης.
Ανάμεσα στον κόσμο διακρίναμε επίσης τους πρώην βουλευτές Σ. Μιχελογιάννη , Ε. Δαμιανάκη και Κ. Βιρβιδάκη, τον πρώην δήμαρχο Γ. Τζανακάκη, τους αντιπεριφερειάρχες Απ. Βουλγαράκη και Ν. Καλογερή, τον δήμαρχο Πλατανιά Γ. Μαλανδράκη, δήμαρχους, αυτοδιοικητικούς πρώην και νυν όλων των βαθμών και η ιατρική κοινότητα των Χανίων.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ


Ο ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ
Ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, σε δήλωσή του εκφράζει «τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια της αγαπητής γιατρού και αυτοδιοικητικού, Χριστίνας Φραγκογιάννη» και σημειώνει: «Η Χριστίνα Φραγκογιάννη προσέφερε επί σειρά ετών στην αυτοδιοίκηση και τα κοινά, διατελώντας δημοτική σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
Άνθρωπος με ήθος και ακέραιη προσωπικότητα, μέσα από το ιατρικό της λειτούργημα και την ενασχόλησή της με τα κοινά στήριξε μέχρι τέλους την έννοια της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και την πίστη σε αξίες, ιδέες και ιδανικά.
Θερμά συλλυπητήρια στον σύζυγο, την κόρη και τους οικείους της εκλιπούσης».
Ο ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ
Ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, στο άκουσμα της θλιβερής είδησης για το θάνατο της Ιατρού Χριστίνα Φραγκογιάννη -Τσάφαρη, «εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του» και αναφέρει σχετικά: «Μια δυναμική Χανιώτισσα γιατρός έφυγε νωρίς από τη ζωή με σημαντική προσφορά στα κοινά του τόπου της, με μεγάλη προσφορά στο συνάνθρωπό της, τόσο μέσα από το ιατρικό της λειτούργημα όσο και από την ενασχόλησή της με τα κοινά  όπου διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων και Δημοτική Σύμβουλος επί σειρά ετών. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας προς την οικογένεια της».
ΤΟ ΠΑΣΟΚ
H NE ΠΑΣΟΚ Χανίων και οι Δημοτικές Οργανώσεις σε εκτακτη συνεδρίαση τους την 28 Αυγούστου 2016 , με αφορμή τον θάνατο της Χριστίνα Φραγκογιάννη – Τσάφαρη αναφερουν: «Ο θάνατος της γνωστής και καταξιωμένης γιατρού Χριστίνας Φραγκογιάννη μας γέμισε θλίψη.
Η Χριστίνα σταθηκε ακούραστα δίπλα σε όποιον την είχε αναγκη έχοντας αναγάγει την ιατρική σε λειτούργημα. Επι σειρά ετων διατέλεσε δημοτικη και νομαρχιακή συμβουλος εχοντας κερδίσει μια θεση στην καρδια ολων οσων ειχαν την τυχη να συνεργαστουν μαζί της.
Θα θυμόμαστε για παντα μια δυναμικη αλλα και πολύ ευαίσθητη γυναίκα, ακούραστη, παντα γελαστή με συγκροτημένη άποψη, ήθος και αρχές».
Η 7η ΥΠΕ
H Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης με αφορμή την είδηση του θανάτου της ιατρού Χριστίνας Φραγκογιάννη- Τσάφαρη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον πρόωρο μισεμό της ιατρού Χριστίνας Φραγκογιάννη- Τσάφαρη. Ο θάνατος χτύπησε και πάλι την πόρτα της ιατρικής οικογένειας και αυτή τη φορά της Χανιώτικης κοινωνίας, για να πάρει μαζί του ένα κομμάτι της καρδιάς μας.
Μια εξαίρετη προσωπικότητα, μια γυναίκα ιδιαίτερα δυναμική, ένα διακεκριμένο μέλος της Ιατρικής κοινότητας και της τοπικής αυτοδιοίκησης: Τη Χριστίνα Φραγκογιάννη- Τσάφαρη που πράγματι υπηρέτησε πιστά τον όρκο του Ιπποκράτη, αλλά και το κοινωνικό σύνολο με ψηλό αίσθημα ευθύνης στην αξία άνθρωπος.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.
Η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».
ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» στη συνεδρίαση του τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016, με αφορμή την αναγγελία του θανάτου, της Ιατρού Χριστίνας Φραγκογιάννη, «που τίμησε το τόπο μας τόσο σε επιστημονικό επίπεδο όσο και με την ενεργή συμμετοχή της στα κοινά και ξεχώρισε με το ήθος και την ανιδιοτέλεια της» αποφάσισε «να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της, να παραστούν στην κηδεία της μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Χανίων» κ.α.
Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου Χρ. Φραγκογιάννη, σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε «να εκφράσει την βαθύτατη θλίψη και την αμέριστη συμπαράσταση του στην οικογένεια της εκλιπούσης» και «να κατατεθεί το ποσό των 150 ευρώ στην μνήμη της στο ΚΗΦΑΜΕΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου