Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Διάκριση Χανιώτη μαθητή για τη μαθηματική ολυμπιάδα

Δεύτερη θέση για τον Μίνω Κουντουράκη από το Λύκειο Σούδας

1Τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας για την Μαθηματική Ολυμπιάδα κέρδισε ένας μαθητής της Γ΄τάξης του Γενικού Λυκείου Σούδας, ο Μίνως Κουντουράκης.
O διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο που πέρασε στην Αθήνα και ο μαθητής που όλοι αναγνωρίζουν τις γνώσεις και τις ικανότητες του στα μαθηματικά κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση και να βάλει σοβαρή υποψηφιότητα για να είναι ανάμεσα στους μαθητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην “Μαθηματική Ολυμπιάδα”. Παιδί σοβαρό και μετρημένο, οι καθηγητές του μας τον περιγράφουν ως ένα ιδιαίτερα επιμελή μαθητή, μεγάλων δυνατοτήτων αλλά παράλληλα σεμνό και ταπεινό. «Τα μαθηματικά είναι από τα αγαπημένα μου μαθήματα, είχα ταλέντο από μικρός και έχω κάνει εξάσκηση και στα θέματα των διαγωνισμών γιατί με ενδιέφερε πως πρόκληση» λέει ο Μίνως στα “Χ.Ν.” λίγο μετά την έξοδο του από την τάξη όπου έδινε διαγώνισμα. Τον ρωτάμε για τα θέματα. «Ήταν δύσκολα, δηλαδή για τους περισσότερους μαθητές ήταν απλησίαστα. Έγραψα καλά γιατί ήμουν προετοιμασμένος αλλά και επειδή για μένα τα μαθηματικά είναι διασκέδασα σημειώνει».
Στο διαγωνισμό πήραν μέρος περισσότεροι από 250 μαθητές από όλη την Ελλάδα που είχαν ξεχωρίσει σε δύο περιφερειακούς διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες. Ο Μίνως φέτος θα δώσει πανελλήνιες εξετάσεις και ο βασικός τους στόχος είναι είτε το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο ή η σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, ωστόσο πλέον έχει διαφανεί άλλος ένας ξεκάθαρος στόχος αυτός της συμμετοχής σε Μαθηματική Ολυμπιάδα.


«Ακολουθεί και άλλος ένας διαγωνισμός τα αποτελέσματα του οποίου θα συνυπολογιστούν με τον διαγωνισμό που πήρα τη δεύτερη θέση προκειμένου να επιλεχθούν οι έξι μαθητές που θα συμμετέχουν στην Ελληνική ομάδα που θα λάβει μέρος στην Μαθηματική Ολυμπιάδα. Θα συμμετέχω και σε αυτόν τον διαγωνισμό και ελπίζω να τα καταφέρω» λέει ο Μίνως Κουντουράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου