Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Γάμοι σε Λαφονήσι και Κεδρόδασος

Με ανταποδοτικό τέλος 200 ευρώ

≈À¡÷œÕ«”… ◊¡Õ…ŸÕΑνταποδοτικό τέλος 200 ευρώ για τους πολιτικούς γάμους σε Λαφονήσι και Κεδρόδασος όρισε ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου. Και αυτό γιατί το ενδιαφέρον ξένων επισκεπτών είναι τεράστιο για να πραγματοποιήσουν τους γάμους τους στην περιοχή αυτή, ενώ υπάρχει η απαίτηση την τελετή να την κάνει ο ίδιος ο δήμαρχος.
Την ίδια στιγμή το κόστος για τον Δήμο να πρέπει να πραγματοποιεί μια τελετή σε απόσταση 25 χλμ από την έδρα του αλλά και σε άλλα δύσκολα σημεία δεν μπορούσε να καλυφθεί με τα 70 ευρώ που χρεώνονταν μέχρι και σήμερα.
Στα 200 ευρώ σε Λαφονήσι και Κεδρόδασος συμπεριλαμβάνονται από τον Δήμο: 1. Διάθεση και χρήση δημοτικού αυτοκινήτου για τη μεταφορά του ειδικού στολισμού και των λοιπών ειδών. 2. Τον υπάλληλο που απαιτείται να απασχοληθεί περίπου 3 ώρες για την μετάβαση της στον επιλεγέντα από τους μελλόνυμφους χώρο και την εκεί διοργάνωση και τέλεση της γαμήλιας τελετής. 3, Έναν οδηγό  για τη μεταφορά με δημοτικό αυτοκίνητο των απαραίτητων επίπλων, ο οποίος επίσης θα απασχοληθεί για ένα τρίωρο. 4. Εναν  υπαλλήλου εργάτη για την μεταφορά και φορτοεκφόρτωση  των επίπλων, τον ευπρεπισμό και την καθαριότητα του χώρου πριν και μετά την τέλεση του γάμου. 5.
Προμήθεια λουλουδιών, αναμνηστικών δώρων, ποτού (τσικουδιάς ή αναψυκτικού), ξεροτήγανα, ξηροί καρποί για το κέρασμα.
«ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ»
Μιλώντας στα “Χ.Ν.”  ο δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου Αντώνης Περράκης εξήγησε πως το ενδιαφέρον για τέλεση πολιτικών γάμων στον Δήμο του είναι πολύ μεγάλο αλλά ειδικά για περιοχές όπως το Λαφονήσι. «Το τελευταίο ζευγάρι που έκανα το γάμο του μου είπαν ότι πλήρωσαν 6.000 ευρώ στο γραφείο που τον οργάνωσε και είναι συνήθως και αυτά από το εξωτερικό. Τα 200 ευρώ στο Δήμο όπως καταλαβαίνετε δεν είναι τίποτα αφού όλοι έχουν την απαίτηση την τελετή να την κάνει ο δήμαρχος και πρέπει για το γάμο να μεταφερθούμε την ώρα και τη μέρα που θέλουν από την Παλαιόχωρα στο Λαφονήσι. Μέχρι τώρα πήγαινα ο ίδιος έστηνα το αντίσκηνο που πρέπει να υπάρχει  για τον ήλιο, ντυνόμουν στη συνέχεια ανάλογα για την περίσταση το γάμου και καθόμουν όσο διαρκούσε η τελετή! Οι άνθρωποι έχουν μεγάλη φαντασία και καλά κάνουν. Φέρνουν ζωντανή μουσική, βγάζουν λόγους, θέλουν να τους βγάλει λόγο και ο δήμαρχος. Είναι μια πολύωρη διαδικασία που μέχρι τώρα την κάναμε για 70 ευρώ», τονίζει ο κ. Περάκης. Χαρακτηριστικά θυμάται πως ο τελευταίος γάμος στον οποίο έκανε την τελετή τον δέσμευσε για τρεις ώρες. «Δεν είναι οι γάμοι που έχει υπόψιν του ο πολύς κόσμος. Βγάζουν λόγους, έχουν μουσικές, υπάρχει ρομαντική διάθεση, μπορεί να κρατήσει και μία ώρα. Ένας γάμος που έκανα σε ένα λιόφυτο στους Ανύδρους κράτησε 3 ώρες. Πήγα στις 3 το μεσημέρι και έφυγα στις 6 γιατί ήθελαν να  μιλήσω και εγώ για την περιοχή, την Κρήτη σε ένα ακροατήριο 200 επισκεπτών! Φανταστείτε τώρα στο Λαφονήσι που είναι σε απόσταση  25 χλμ.  από την Παλαιόχωρα, να πρέπει να είσαι εκεί καθημερινή, Σάββατο ή Κυριακή μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ. Πέρυσι κάναμε 6 γάμους στο Λαφονήσι και άλλους 20 στον υπόλοιπο Δήμο σε βουνοκορφές πάνω από τη Σούγια, στο Γυαλισκάρι όπου η νύφη και ο γαμπρός ήλθαν από τη θάλασσα. Είναι μια ολόκληρη διαδικασία», καταλήγει ο κ. Περράκης.
Όσο για εκείνους που θέλουν να παντρευτούν σε άλλους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου πλην Κεδρόδασους και Λαφονησιού η τιμή  του ανταποδοτικού τέλους είναι 150 ευρώ, ενώ στο δημαρχείο στην Παλαιόχωρα 70 ευρώ με προμήθεια λουλουδιών, αναμνηστικών δώρων, τσικουδιά, ξεροτήγανο, ξηρούς καρπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου