Κυριακή, 12 Μαΐου 2019

Διαχρονικά προβλήματα στην Παλιά Πόλη

07Ακόμα δεν ξεκίνησε καλά-καλά η τουριστική σεζόν και ήδη οι πρώτες καταγγελίες έχουν γίνει στις αρμόδιες αρχές για ηχορύπανση στην παλιά πόλη των Χανίων. Οι καταγγελίες προέρχονται κυρίως από ενοικιαζόμενα δωμάτια, μικρά ξενοδοχεία και συναφείς επιχειρήσεις και στρέφονται κυρίως σε βάρος άλλων επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης.
Το ζήτημα αναμένεται να απασχολήσει φέτος ακόμα περισσότερο τους τουριστικούς φορείς λόγω της μεγάλης αύξησης των καταλυμάτων μέσα στην παλιά πόλη.
«Παρότι η τουριστική περίοδος ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες έχουμε ήδη παράπονα από μέλη μας σε ότι αφορά την ηχορύπανση από μαγαζιά μπαρ κυρίως που παίζουν δυνατά μουσική. Εμείς ζητάμε να γίνονται έλεγχοι, δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω. Πρέπει να γίνονται έλεγχοι ώστε να περιοριστεί η ηχορύπανση και τα μπαρ και οι χώροι διασκέδασης να εφαρμόσουν ότι προβλέπει η νομοθεσία» ανέφερε στα “Χ.Ν.” ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων κ. Γιάννης Κουκουράκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες μόνο για το μήνα Μάιο έχουν γίνει 3 καταγγελίες στη Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Χανίων αλλά και πολλές κλήσεις στην αστυνομία, με τους καταγγέλοντες να διαμαρτύρονται για ηχορύπανση.
Οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζομένων δωματίων και των μικρών ξενοδοχείων της παλιάς πόλης έχουν απευθυνθεί στις υπηρεσίες καθώς γίνονται δέκτες παραπόνων από τους πελάτες τους καθώς δεν μπορούν να κοιμηθούν εξαιτίας της έντασης της μουσικής.
Την ίδια στιγμή τόσο η αστυνομία όσο και το λιμενικό για τις περιοχές ευθύνης τους θα ακολουθήσουν πιο αυστηρές πρακτικές σε ότι αφορά την ηχορύπανση από μουσικούς του δρόμου. Ειδικότερα για τις περιπτώσεις όπου μετά τις 11 το βράδυ όπου πλανόδιοι μουσικοί παίζουν μουσική σε πλατείες της παλιάς πόλης και στο παραλιακό μέτωπο του λιμανιού με τη χρήση ενισχυτή και διαπιστωθεί διατάραξη της κοινής ησυχίας θα υπάρξει εφαρμογή της νομοθεσίας.


Προσφυγή για τη λαϊκή αγορά της Νέας Χώρα
Στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης προσέφυγε ο Σύλλογος Εμπορικών και Τουριστικών Καταστημάτων Παλιάς Πόλης, για την μη εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά την χωροθέτηση της Λαϊκής Αγοράς της Νέας Χώρας.
Ο Σύλλογος εξηγεί πως κατέθεσε την προσφυγή «μετά από δύο επιστολές που αποστείλαμε στον Δήμαρχο και τα αρμόδια όργανα του Δήμου».
Το Εφταμελές του Συλλόγου ξεκαθαρίζει ότι «στόχος μας είναι να εφαρμοστεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να δοθούν λύσεις σε ένα σημείο με ιδιαίτερη κυκλοφοριακή επιβάρυνση, σημείο που έχει οριστεί ως χώρος στάθμευσης Τουριστικών Λεωφορείων και Ι.Χ. Εφόσον οι δύο επιστολές και οι επαφές που είχαμε με τον αρμόδιο Διευθυντή δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, η προσφυγή μας στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ήταν μονόδρομος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου