Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Εκλογών παραλειπόμενα

1σ• Χάθηκε το ψηφοδέλτιο!
Το πιο αξιοπερίεργο συμβάν κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας καταγράφηκε στο 291ο Α εκλογικό τμήμα στον Αγ. Ιωάννη. Μια ηλικιωμένη κυρία έβαλε κατά λάθος το φάκελο με το ψηφοδέλτιο μέσα στη σακούλα απορριμμάτων που χρησιμοποιείται για τα ψηφοδέλτια που απορρίπτει ο ψηφοφόρος.
Για να βρεθεί το ψηφοδέλτιο χρειάστηκε να αδειάσει όλη η η σακούλα στο πάτωμα, ενώ το εκλογικό κέντρο έκλεισε για 15 λεπτά έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία. Τελικά το ψηφοδέλτιο βρέθηκε και ακυρώθηκε και δόθηκε νέο για την κυρία.
Στα υπόλοιπα εκλογικά τμήματα η διαδικασία έγινε χωρίς σοβαρό θέμα αλλά με μικροπροβλήματα. Σε διάφορα σημεία υπήρξαν μεγάλες ουρές, ειδικά το διάστημα από τις 11 έως τη 1 το μεσημέρι, αλλά και αργά το απόγευμα. Επίσης παρουσιάστηκε έλλειψη ψηφοδελτίων μικρών κομμάτων για τις ευρωεκλογές καθώς αυτά δεν είχαν δώσει ικανό αριθμό τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι εκλογικοί αντιπρόσωποι ζητούσαν να γράψουν το όνομα του κόμματος στο λευκό χαρτί που έδιναν μαζί με τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια ώστε να καταμετρηθεί κανονικά.
Σε ό,τι αφορά την προσέλευση των εκλογικών αντιπροσώπων ήταν πολύ μικρή και υπήρξαν πάρα πολλά εκλογικά τμήματα που λειτούργησαν μόνο με τον… δικαστικό αντιπρόσωπο!
Σημειώνεται ότι εκλογικοί αντιπρόσωποι ζήτησαν από την Περιφερειακή ενότητα Χανίων επιπλέον… στυλό καθώς οι πολίτες που ψήφισαν τα πήραν μαζί τους!
Κανονικά ξεκίνησαν οι εκλογές σε Αγ. Ρούμελη και Γαύδο, τα πιο μακρινά εκλογικά τμήματα στο Ν. Χανίων.
2• Συναντήσεις…
Oλα τα μεγάλα εκλογικά κέντρα γύρισαν ορισμένοι υποψήφιοι σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν και να καταγράφουν κλίμα, να δουν γνωστούς και φίλους. Επομένως λογικό να συναντηθούν και… μεταξύ τους, όπως ο Τ. Βάμβουκας και το Π. Σημανδηράκης στο 19ο Δ.Σ. Χανίων όπου χαιρετήθηκαν θερμά.


3• Παλιά η κουμπαριά…
Μια παλιά κουμπαριά που συνδέει τις οικογένειές τους θυμήθηκαν ο Γρηγόρης Αρχοντάκης, υποψήφιος δήμαρχος με τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Δ. Μιχελογιάννη.
Παλιά η κουμπαριά πάντως γιατί σε ότι αφορά τα δημοτικά ο κ. Μιχελογιάννης είχε εδώ και καιρό ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Π. Σημανδηράκη για τον Δήμο Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου