Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016


Swing φεστιβάλ στα Χανιά



dsc_0043Το πρώτο φεστιβάλ Swing πραγματοποιείται στα Χανιά με σεμινάρια και 3 βραδιές χορού. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν χορευτές και δάσκαλοι χορού από 17 χώρες και για την πραγματοποίηση του μίλησαν στους δημοσιογράφους οι διοργανωτές σε συνέντευξη τύπου στο Δήμο Χανίων.
Εκ των διοργανωτών και χορευτών ο κ. Αλέξανδρος Μαρίνης τόνισε πως στόχος τους είναι το φεστιβάλ «να γίνει θεσμός και να προωθήσουμε την πόλη των Χανίων στο τουριστικό κοινό που αγαπάει την swing μουσική και έχει μεγαλώσει με την swing κουλτούρα».
Ειδικότερα στα πλαίσια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν:
• 8 ώρες μαθημάτων Lindy hop και authentic jazz καθώς και σεμινάριο αρχαρίων το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου.
• Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου swing party στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων.
• Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου swing party στο Aria Del Mar στην Ακτή Κανάρη στη Ν. Χώρα.
• Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου party λήξης στο μπαρ Αερικό στην παλιά πόλη, Σουρμελή 18.
Όλα τα party ξεκινούν στις 9 το βράδυ και η είσοδος είναι δωρεάν.
H χορεύτρια και δασκάλα στη Σουηδία, καταγόμενη από την Κίσαμο Χριστίνα Λουκάκη τόνισε πως «το Lindy hop είναι ένας αφροαμερικάνικος χορός της δεκαετίας του ΄30 που γεννήθηκε στο Χάρλεμ της Ν. Υόρκης και εμείς στο Lindy hop Greece είμαστε οι άνθρωποι που προωθούμε και εξαπλώνουμε το χορό και τη jazz μουσική από το 2006 και από το 2009 διοργανώνουμε ένα από τα πιο επιτυχημένα φεστιβάλ στη Μεσόγειο το Swing’n Swim στην Χαλκιδική. Παράλληλα εκπαιδεύουμε δάσκαλους και μαθητές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε 7 πόλεις της Ελλάδας ανάμεσα τους και τα Χανιά».
Για τη σχολή χορού Jazz Train studio η κ. Βασιλή Ντουντουλάκη επισήμανε πως το Lindy hop Χανιά «ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2015 στα Χανιά στο Jazz Train studio που ασχολείται με χορούς που προωθούν την αφροαμερικάνικη κουλτούρα (αυθεντικοί jazz χοροί, θεατρικοί χοροί). Από τους Χανιώτες υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρότι είναι κάτι πολύ καινούργιο. Χαίρονται γιατί είναι ένας χαρούμενος χορός, και αφορά παιδιά που πηγαίνουν σχολείου αλλά και ανθρώπους μέχρι και άνω των 65!».
«Είναι μια διοργάνωση που φέρνει ένα καινούργιο είδος χορού στην πόλη και στον Δήμο, είναι μια διοργάνωση εξωστρεφής, κοσμοπολίτικη, δωρεάν και ως αντιδήμαρχος πολιτισμού και τουρισμού μας ενδιαφέρει να στηρίζουμε ποιοτικές εκδηλώσεις πολιτισμού που έχουν όμως και τουριστικό ενδιαφέρον» επισήμανε
η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Βαρβάρα Περάκη, υπογραμμίζοντας πως τα Χανιά έχουν ένα διεθνές φεστιβάλ χορού το Dance Days «για τη δική μας λογική τα δύο φεστιβάλ δεν λειτουργούν ανταγωνιστικά αλλά αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να έχουμε εκδηλώσεις που να συνδυάζουν τέχνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου