Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Έναρξη για το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στα Χανιά (φωτ.)



Την πρόταση του για τη διέξοδο από την κρίση μέσα από τη οργανωμένη πάλη κατέθεσε το ΚΚΕ και από τις εκδηλώσεις του 42ου φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή» που ξεκίνησαν την Παρασκευή το απόγευμα και ολοκληρώνονται το Σάββατο στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.
Το φεστιβάλ με πολιτικές, πολιτιστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκε την Παρασκευή με την ομιλία του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του Π.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε.
«Η πρόταση μας είναι η έξοδος από την κρίση προς όφελος του λαού. Θέλουμε να αναδείξουμε την ολομέτωπη επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα «παιγνίδια» που παίζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια μιας συντονισμένης κίνησης για την υπεράσπιση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας σε βάρος των συμφερόντων της εργατικής τάξης. Θέλουμε να αναδείξουμε αυτά τα στοιχεία γιατί αυτή η επίθεση έχει μεγάλες συνέπειες. Δεν μπορείς να δεχτείς μια πολιτική που μειώνει μισθούς , συντάξεις και αυξάνει τη φορολογία, βάζει τον ΕΝΦΙΑ γιατί αυτή οδηγεί στη χρεοκοπία τις εργατικές λαϊκές οικογένειες» ανάφερε το στέλεχος του ΚΚΕ.
Ο κ. Μαρίνος κάλεσε την εργατιά, τους αγρότες, τα μεσαία στρώματα, τη νεολαία «να οργανώσουν τον αγώνα τους. Αυτό είναι το βασικό ζήτημα που βάζουμε σε όλη την Ελλάδα. Μπορεί να υπάρχει αποδοκιμασία και απογοήτευση αλλά αυτό δεν αρκεί. Χρειάζεται οργανωμένη πάλη με αιτήματα τέτοια που να συνδέονται με τις σύγχρονες ανάγκες του 21ου αιώνα. Ο καπιταλισμός έχει σαπίσει, δεν έχει να δώσει τίποτα! Δίνει μόνο φτώχεια, ανεργία, πολέμους και προσφυγιά. Εκεί πάνω το ΚΚΕ απαντά με τη δική του πρόταση που μιλάει για την καλύτερη οργάνωση του εργατικού κινήματος, την ανασύνταξη του, να υπάρχουν ταξικά-αγωνιστικά συνδικάτα. Είναι σημαντική η συμμαχία αγροτών-αγροτών και μεσαίων στρωμάτων που δεν θα παλεύει μόνο για το ένα ή το άλλο πρόβλημα αλλά θα παλεύει με την πρωτοπόρα στάση των κομμουνιστών για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και την εργατική λαϊκή εξουσία.»
Ερωτηθείς από τα «Χ.Ν.» για τις συμμαχίες για τις οποίες μιλάει το ΚΚΕ, συμμαχώντας ουσιαστικά μόνο με τον εαυτό του και τις οργανώσεις του ο κ. Μαρίνος απάντησε πως «είναι ένα γελοίο επιχείρημα που το αναμασά ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές τις ημέρες θα γίνουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, σε μεγάλες πόλεις. με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που δεν είναι όλοι μέλη και φίλοι του ΠΑΜΕ, των συνδικάτων του ΠΑΜΕ είναι απλός εργατικός λαϊκός, κόσμος. Αυτή η εργατική λαϊκή συμμαχία είναι το ελπιδοφόρο στοιχείο που θα βοηθήσει να τελειώσουμε από την βαρβαρότητα της φτώχειας και της ανεργία και να μπορέσει ο λαός με την κατάκτηση της εξουσίας να εξασφαλίσει το δικαίωμα της δουλειάς για όλους,της δωρεάν παιδείας και υγείας. Αυτή είναι η πρόταση του ΚΚΕ. Για το ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ με το ΠΟΤΑΜΙ αφήνουμε να απολαύσουν τις συμμαχίες τους που είναι προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου».
Εκ μέρους της ΚΝΕ ο Νικόλαος Αποστολίδης τόνισε πως στόχος του φεστιβάλ είναι «να ακούσει και να συζητήσει την πρόταση μας, την πρόταση διεξόδου του κόμματος μας από την απογοήτευση και τη μοιρολατρία που κυριαρχεί είτε λόγω της «ελπίδας» του ΣΥΡΙΖΑ, είτε λόγω άλλων εξελίξεων. Έρχονται και άλλα μέτρα, στα εργασιακά και αυτό που λέμε εμείς είναι ότι αν ο κόσμος οργανωθεί στους χώρους δουλειές, στις γειτονιές, στα πανεπιστήμια μπορεί να δώσει απάντηση, να έχει κατακτήσεις, να πάρει την εξουσία. »
Το φεστιβάλ συνεχίζεται και το Σάββατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου