Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Ένταση στη Παλαιόχωρα για τις σταθερές κατασκευές

Συνεργεία του Λιμενικού Ταμείου Χανίων και του Λιμενικού Σώματος προχώρησαν στην καταγραφή των σταθερών κατασκευών (πέργκολες) που υπάρχουν στην ανατολική ακτή της Παλαιόχωρας καθώς επτά καταστηματάρχες  της περιοχής -από τους περίπου 21 οι οποίοι είχαν αφαιρέσει τις σταθερές κατασκευές εδώ και καιρό-  δεν είχαν αφαιρέσει τις πέργκολες μέχρι σήμερα όπως τους είχε ζητηθεί.

Το Λιμενικό Ταμείο λέει ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι χερσαία λιμενική ζώνη και δεν επιτρέπονται σταθερές κατασκευές και ότι υπήρχαν καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής ότι λειτουργούν παράνομα τα καταστήματα με αυτό τον τρόπο και για αυτό το λόγο ζήτησε την απομάκρυνση των σταθερών κατασκευών.


Από την πλευρά τους, οι καταστηματάρχες λένε ότι 20 χρόνια τα καταστήματα λειτουργούν με τις κατασκευές και ότι θα πρέπει τουλάχιστον να τους δωθεί κάποιος χρόνος μέχρι να ολοκληρωθεί η τουριστική σεζόν, καθώς όπως επισημαίνουν  η περιοχή έχει ακόμα τουριστική κίνηση.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι προκλήθηκε ένταση μεταξύ των καταστηματαρχών κυρίως λόγω του γεγονότος ότι επέρριπτε ευθύνες ο ένας στον άλλο για το γεγονός ότι αφαιρούνται οι πέργκολες. Οι ίδιοι εξέφρασαν την δυσφορία τους για τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς όπως είπαν παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων ότι θα ολοκληρωθεί πρώτα η τουριστική σεζόν και στην συνέχεια θα απομακρυνθούν οι κατασκευές, κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου