Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

«Κουτί του φοιτητή» από τον Δήμο Χανίων

Πέντε κοινωνικές δράσεις ανάμεσα τους και το «Κουτί του Φοιτητή» για τους άπορους Χανιώτες φοιτητές σε άλλα μέρη της χώρας ξεκινάει ο Δήμος Χανίων μέσω των Κοινωνικών του Υπηρεσιών.

Τις δράσεις ανακοίνωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ελευθερία Αλιφιεράκη.
1. «Κουτί του Φοιτητή». Πρόκειται για μια δράση συλλογής τροφίμων για τη στήριξη φοιτητών δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου (10 άτομα) που θα επεκταθεί και σε άλλους φοιτητές που θα διαπιστωθεί ότι έχουν ανάγκη μετά από κοινωνική έρευνα. Τα τρόφιμα θα στέλνονται στην πόλη που σπουδάζει ο κάθε φοιτητής, θα είναι είδη μακράς διαρκείας, ατομικής υγιεινής και οικιακής χρήσης και θα συλλέγονται σε κουτιά που θα τοποθετηθούν στα καταστήματα ΙΝΚΑ σε Κουνουπιδιανά, πλατεία 1866, οδ. Κισάμου κα. Η δράση θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
2. Συγκέντρωση σχολικού υλικού σε 200 παιδιά οικογενειών του Κοινωνικού Παντοπωλείου και στα παιδιά του ξενώνα κακοποιημένων γυναικών του Δήμου Χανίων. Σε συνεργασία με το ΙΝΚΑ θα δοθούν στυλό, γόμες, ξύστρες, μπογιές, τετράδια σε όλα τα παιδιά. Η διανομή των υλικών θα γίνει την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου.
3. Προσφορά διανομής κουπονιών για τους οικονομικά αδύναμους πολίτες σε συνεργασία με το Σύλλογο Εστίασης Χανίων. Οικογένειες με οικονομικά προβλήματα θα λαμβάνουν κουπόνι από το Δήμο Χανίων με το οποίο θα μπορούν να έχουν ένα γεύμα σε συγκεκριμένα καταστήματα εστίασης. Σκοπός της δράσης αυτής όπως ξεκαθάρισε η κ. Αλιφιεράκη δεν είναι η σίτιση αλλά η κοινωνική ένταξη των ανθρώπων αυτών ώστε «να μπορούν και οι άνθρωποι αυτοί να πάνε σε ένα κατάστημα να φάνε κάτι, να δώσουν ένα παγωτό στα παιδιά τους όπως κάνουμε όλοι μας και να νιώσουν και αυτοί άνθρωποι.» Το μοίρασμα των κουπονιών θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα με διακριτικότητα.
4. Δράση στη Λιμνούπολη την Κυριακή για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας και σχολικών ειδών (υπάρχει μια στέρηση σε κασετίνες).
5. Συνεργασία με το κατάστημα κράτησης «Κρήτη 1» για πολιτιστικές δράσεις και όχι μόνο. Το απόγευμα της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση από το «Μεταναστευτικό Θέατρο» με την παράσταση «Ένας έξυπνος βλάκας». Για τους άπορους κρατούμενους ο Δήμος θα προσφέρει είδη ατομικής υγιεινής, ρούχα και παπουτσια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου