Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Η υπογραφή συλλογικής και κλαδικής σύμβασης εργασίας είναι ο στόχος των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση και στα Χανιά που χθες το απόγευμα πραγματοποίησαν τη γενική τους συνέλευση. Μιλώντας στα “Χ.Ν.” η πρόεδρος του Σωματείου Βηθλεέμ Νταγκουνάκη ανέφερε πως βασικός στόχος αποτελεί «η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Αυτή τη στιγμή και στα Χανιά έχει ξεκινήσει η διαδικασία των επιχειρησιακών συμβάσεων, ο κάθε συνάδελφος παζαρεύει μεμονωμένα το μεροκάματο και τη σύμβαση που θα υπογράψει, το ποσό που θα χάσει και το ποσό που θα πάρει. Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την πάλη για την υπογραφή συλλογικής και κλαδικής σύμβασης εργασίας.


Για να διεκδικήσουμε μια τέτοια σύμβαση πρέπει να μαζικοποιήσουμε το σωματείο». Αναφορικά με την εργασιακή καθημερινότητα των εργαζομένων στα φροντιστήρια η κα Νταγκουνάκη τόνισε πως «και σε εμάς έχει ξεκινήσει η μερική απασχόληση, οι υπηρεσιακές συμβάσεις, η μείωση ωρών, η εκ περιτροπής εργασία όλα αυτά που έχουν πάρει στοιχεία γενίκευσης σε όλους τους κλάδους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου