Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Αλυτα προβλήματα στην πόλη των Χανίων

Αλυτα παραμένουν τα προβλήματα της καθημερινότητας στα Χανιά, με τους πολίτες να ακούν υποσχέσεις από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή, αλλά επί της ουσίας να βρίσκονται συνέχεια στο ίδιο έργο θεατές. Καθαριότητα, στάθμευση, κυκλοφοριακό είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν πολίτες που συνάντησαν χθες τα “Χ.Ν.”.
«Δεν μπορείς να σταθμεύσεις»

«Δεν μπορείς να βρεις θέση να σταθμεύσεις, δεν μπορείς να κινηθείς μέσα στην πόλη, ειδικά τους μήνες της τουριστικής κίνησης. Ετσι ο καθένας παρκάρει όπου θέλει, ο καθένας αφήνει το αυτοκίνητό του όπου θέλει και έτσι η καθημερινότητα γίνεται πολύ πιο δύσκολη για όλους τους υπόλοιπους. Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε στα Χανιά» δηλώνει ο Κώστας.
«Κυκλοφοριακό και εκτός Χανίων»

«Θέμα κυκλοφοριακό υπάρχει και εκτός του οικιστικού ιστού των Χανίων. Η κίνηση προς Πλατανιά, Κολυμπάρι γίνεται ως επί το πλείστον από την παλιά εθνική οδό και το μεσημέρι και τις απογευματινές ώρες επικρατεί το αδιαχώρητο» αναφέρει ο Πέτρος.
«Βασικές υποδομές»

«Το κυκλοφοριακό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των Χανίων, όπως επίσης και η στάθμευση. Επίσης λείπουν κάποιες βασικές υποδομές από πολλά σημεία της πόλης που θα την έκαναν πιο ανθρώπινη, όπως πεζοδρόμια μεγάλα κ.λπ.» τονίζει ο πολίτης.
«Ανεπαρκής η καθαριότητα»

«Υπάρχει θέμα με την καθαριότητα που -κατά την άποψή μου- είναι ανεπαρκής. Αυτό είναι το πιο σημαντικό ζήτημα. Οπως επίσης και η στάθμευση γιατί βλέπουμε αυτοκίνητα να παρκάρουν σε ράμπες και σε διαβάσεις και κανείς δεν μιλάει» επισημαίνει η κα Αλεξάνδρα.
«Αν δεν πληρώσεις… δεν παρκάρεις»

«Αν δεν πληρώσεις, δεν παρκάρεις· αυτό είναι η αλήθεια και είναι πολύ δύσκολο για τον κόσμο που κατεβαίνει στο κέντρο, πρέπει να γυρίζεις γύρω – γύρω για να κάνεις τη δουλειά σου. Και δεν υπάρχει θέμα μόνο το καλοκαίρι, αλλά και τον χειμώνα» τονίζει ο κ. Γιάννης.
«Διαφημιστικές πινακίδες… παντού!»
«Αυτό που με στεναχωρεί δεν είναι το πιο μεγάλο πρόβλημα της πόλης, αλλά σίγουρα είναι σοβαρό. Στην οδό Ακρωτηρίου υπάρχει μια πλήρης ασυδοσία με τις διαφημιστικές πινακίδες. Επικρατεί χάος! Δημοτική Αστυνομία δεν υπάρχει τώρα, αλλά ο Δήμος κάτι πρέπει να κάνει, δεν είναι εικόνα αυτή για έναν δρόμο με τόσο μεγάλη κίνηση» λέει ο Μανώλης.
«Η πόλη δεν είναι καθαρή»

«Για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης είναι η καθαριότητα, μετά έπονται τα υπόλοιπα. Η πόλη δεν είναι καθαρή και δεν βλέπω βελτίωση. Και αναφέρομαι και στον κόσμο. Περνάει το συνεργείο, καθαρίζει και μετά από λίγο είναι πάλι χάλια ο δρόμος. Υπάρχει μια κακή νοοτροπία να τα πετάξουμε όλα στον δρόμο. Δυστυχώς… Στο κυκλοφοριακό φέτος βοήθησε το ότι έγιναν κάποιοι έλεγχοι από την Τροχαία στους κεντρικούς δρόμους και μπήκαν πρόστιμα και βελτιώθηκε αρκετά η κατάσταση» είναι τα λόγια του Μιχάλη.
Μηχανάκια στα πεζοδρόμια

«Είναι πολύ συνηθισμένο να βλέπεις τα μηχανάκια πάνω στα πεζοδρόμια. Δεν μπορείς να περπατήσεις να πας πουθενά. Είναι μια πολύ κακή εικόνα για όλο τον κόσμο» αναφέρει ο Κώστας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου