Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΡΟΚΚΟ

Πρώτη Ελληνίδα Φωτογράφος

Σπουδαίο φωτογραφικό υλικό από την πρώτη Ελληνίδα φωτογράφο, τη Μαίρη Παρασκευά, εκτίθεται στον Αγιο Ρόκκο στη Σπλάντζια, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Xania Art.  “Μαίρη Παρασκευά (1882 – 1951) – Η Πρώτη Ελληνίδα Φωτογράφος” είναι η ονομασία της έκθεσης που εγκαινιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης και θα συνεχιστεί ως τις 22 Σεπτεμβρίου.
«Είναι μόνο η δεύτερη φορά που το έργο της βλέπει το φως, είχε προηγηθεί η έκθεση των Κυθήρων» ανέφερε ο κ. Γιάννης Σταθάκης, θεωρητικός και ιστορικός της φωτογραφίας, συμπληρώνοντας πως το υλικό της Παρασκευά αποτελεί για μας σήμερα μια σημαντική ιστορική και καλλιτεχνική κληρονομιά.
Παράλληλα ο κ. Σταθάτος αναφέρθηκε στον εκθεσιακό χώρο του Αγ. Ρόκκου σημειώνοντας πως «είναι ο καλύτερος που έχω εκθέσει ποτέ. Είναι ένας μοναδικός χώρος για τον οποίο πρέπει να είστε όλοι υπερήφανοι και είμαι σίγουρος ότι θα στεγάσει πολλές εκθέσεις στο μέλλον».
«Η έκθεση αυτή μας παρακινεί να προσέξουμε καλύτερα τις φωτογραφίες και να γυρίσουμε μέσω αυτής χρόνια πίσω» σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αποστόλης Βουλγαράκης, επισημαίνοντας τη σημασία της στήριξης του πολιτισμού σε περιόδους κρίσης.
Από τη μεριά του ο κ. Ιωάννης Αρχοντάκης, που είχε την ευθύνη για την πραγματοποίηση της έκθεσης, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή κάθε μέρα 8 – 11 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου