Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Samaria Water

Εφτασε… και στον Δήμο ο ΕΝΦΙΑ

p1280633Το Δημοτικo Γηροκομείο θα πληρώσει λόγω μεγάλης ακίνητης περιουσίας τον μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ από τους Οργανισμούς του Δήμου Χανίων. Πάντως συγκριτικά με πέρυσι τα χρήματα που θα κληθεί να πληρώσει το Iδρυμα όπως και ο Δήμος Χανίων θα είναι λιγότερα.
Σε O,τι αφορά την ακίνητη περιουσία του Δήμου Χανίων φέτος θα κληθεί να πληρώσει 24.750 ευρώ, όπως μας είπε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Μιχάλης Βλαχάκης. Πέρυσι το ποσό που είχε καταβάλει ο Δήμος ήταν 28.000 ευρώ. Σημειωνεται πως κοινωνικές υπηρεσίες όπως αυτές του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. που έχει παιδικούς σταθμούς κ.α. δεν επιβαρύνονται με ΕΝΦΙΑ. ΤοΝ μεγαλyτερο ΕΝΦΙΑ από τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Χανίων πληρώνει το Δημοτικό Γηροκομείο. Φέτος καλείται να δώσει το ποσό των 55.000 ευρώ, έναντι 56.500 ευρώ που είχε δώσει πέρυσι, όπως μας είπε ο πρόεδρός του Γ. Κουκλάκης.


Οι λoγοι που το Δημοτικό Γηροκομείο επιβαρύνεται με τόσο μεγάλο ΕΝΦΙΑ είναι η μεγάλη ακίνητη περιουσία που έχει στη κατοχή του, κυρίως οικόπεδα και ακίνητα που έχουν δωρηθεί στο Ιδρυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου