Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ 

Μεταστέγαση της Υπηρεσίας Πρασίνου

Από τον Δημοτικό Κήπο στην περιοχή του Βαμβακόπουλου

07Ειλημμένη απόφαση θεωρείται η μεταστέγαση της Υπηρεσίας Πρασίνου και Καθαριότητας από το κτήριο του Δημοτικού Κήπου στο Δημοτικό Κατάστημα στον Βαμβακόπουλο. Η απόφαση αυτή πάντως προκαλεί αντιδράσεις από τους εργαζομένους. Για το θέμα έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις των εργαζομένων και του συλλόγου τους με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, τον γενικό γραμματέα του Δήμου και τον δήμαρχο, την ίδια στιγμή πάντως που οι εργασίες στο Δημοτικό Κατάστημα ολοκληρώνονται μέσα στον Οκτώβρη.
ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
«Το ζήτημα που έχει προκύψει με τη μετεγκατάσταση της Υπηρεσίας Πρασίνου και Καθαριότητας το έχουμε συζητήσει πολύ με τους συναδέλφους και έχουμε κάνει παράσταση και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο και στον γενικό γραμματέα. Αυτό που έχουμε ξεκαθαρίσει είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος μεταφοράς ούτε της Υπηρεσίας Πρασίνου ούτε της Καθαριότητας για μία σειρά από λόγους» δηλώνει στα “Χ.Ν.” η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στου Ο.Τ.Α. κα Αθηνά Γιαννουλάκη. Ειδικότερα η κα Γιαννουλάκη παραθέτει μία σειρά από επιχειρήματα για τη μη μετεγκατάσταση:
1. Ο χώρος που στεγάζεται η Υπηρεσία Πρασίνου στον Δημοτικό Κήπο σήμερα είναι ιδιόκτητος και δεν χρεώνεται ο Δήμος. Αντίθετα υπάρχουν Υπηρεσίες που στεγάζονται σε ενοικιασμένους χώρους για τους οποίους πληρώνουμε μεγάλα και δυσβάσταχτα ενοίκια.
2.Τα περισσότερα πάρκα, παρτέρια, δεντροστοιχίες βρίσκονται μέσα στην πόλη. Οι γεωτεχνικοί συνάδελφοι και οι εργάτες κινούνται πολλές φορές με τα πόδια πηγαίνοντας στα πάρκα. Αν η Υπηρεσία πάει στον Βαμβακόπουλο με την έλλειψη προσωπικού και αυτοκινήτων θα μειωθεί η προσφερόμενη εργασία και θα μπουν οι συνάδελφοι σε μία διαδικασία διαρκών μετακινήσεων από τον Βαμβακόπουλο. Στην έλλειψη προσωπικού θα προστεθεί η έλλειψη οχημάτων και η βενζίνη.
3.Οι συνθήκες για τους συναδέλφους δεν θα είναι καλές στο νέο κτήριο, αφού η έκταση που θα καταλαμβάνουν θα είναι μικρότερη απ’ αυτήν που θα έχουν σήμερα, ενώ τα γραφεία τους βλέπουν έναν… φωταγωγό.
4.Αποκόπτεται η Υπηρεσία Πρασίνου από το φυτώριο που βρίσκεται μέσα στον κήπο και το οποίο αξιοποιείται συν τοις άλλοις για εκπαιδευτικά προγράμματα με μαθητές. 5.Η διοίκηση θέλει να φύγει η Υπηρεσία Πρασίνου από τον Κήπο, αλλά δεν μας έχει απαντήσει ακόμα τι θα κάνει αυτό το κτήριο;
ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ
«Υπάρχει μία μερίδα ανθρώπων με μία γνωστή δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία αδράνειας που δεν θέλει να αλλάξει τίποτα» είναι η απάντηση του αντιδημάρχου Πράσινου και Καθαριότητας κ. Γ. Φραγγεδάκη. Ο κ. Φραγγεδάκης μιλά για ειλημμένη απόφαση από τη μεριά της Δημοτικής Αρχής και οι όποιες αντιρρήσεις είναι ήσσονος σημασίας, ώστε να αποτρέψουν αυτή τη μεταφορά. Ειδικότερα σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο: • Συμφέρον του Δήμου είναι να συστεγαστεί η Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου με τη ΔΕΔΙΣΑ στο νέο κτήριο στον Βαμβακόπουλο.
Τα οφέλη είναι πολλαπλά, συγκέντρωση δυνάμεων και όχι πολυδιάσπαση.
• Στόχος μας είναι το κτήριο στον Δημοτικό Κήπο να αξιοποιηθεί με κατάλληλο τρόπο. Είναι στο πιο ωραίο σημείο της πόλης και υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις για οικολογικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος δράσεις που θα γίνουν από τον Δήμο Χανίων. Επίσης θα απομακρυνθεί το πάρκιγκ αυτοκινήτων και η αποθήκη που βρίσκεται στο δυτικό μέρος του Κήπου και έτσι το πάρκο θα ανοίξει και θα πάρει άλλο χαρακτήρα.
• Η Υπηρεσία έχει πάρα πολλά αυτοκίνητα και η μετεγκατάστασή της θα βοηθήσει ώστε να υπάρξει καλύτερος έλεγχος. Οι μετακινήσεις θα είναι λιγότερες. Αυτή τη στιγμή ο κάθε υπάλληλος έχει ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο για να κινηθεί. Με την κοινή στέγαση θα υπάρξει καλύτερη συνεργασία στον τρόπο μετακίνησής τους. Επίσης τα γραφεία Πρασίνου και Περιβάλλοντος θα ενεργοποιηθούν με ξεχωριστές αρμοδιότητες.
• Θα βελτιωθεί σημαντικά η συνεργασία με τη ΔΕΔΙΣΑ καθώς θα στεγαζόμαστε στο ίδιο κτήριο. Η ενιαία στρατηγική και διαχείριση θα είναι προς όφελος και της Υπηρεσίας Καθαριότητας και της ΔΕΔΙΣΑ.
• Υπάρχουν 17 θέσεις εργασίας στο νέο κτήριο που άνετα χωρούν οι υπάλληλοι του Πρασίνου και Περιβάλλοντος. Στον ίδιο χώρο θα είναι και το γραφείο του αντιδημάρχου κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ και προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να είναι το δικό μου γραφείο αυτό που θα βλέπει τον φωταγωγό.


• Για το φυτώριο υπάρχουν χώροι κοντά στο Δημοτικό κατάστημα Βαμβακόπουλου. Δίπλα στη Μοναχή Ελιά υπάρχει μεγάλος δημοτικός χώρος και υπάρχει και άλλος ένας χώρος που έχει παραχωρηθεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στη Χαρωδιά. Καταλήγοντας ο κ. Φραγγεδάκης επισημαίνει «αν κάποιοι έχουν μία λογική αδράνειας, εμείς δεν είμαστε αυτής της λογικής. Θέλουμε να ενεργοποιήσουμε κάποιες αδρανείς δυνάμεις που υπάρχουν εδώ και χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου