Δευτέρα 2 Απριλίου 2012


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ Μ. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ
Εφικτό το ασφαλές διαδίκτυο
Δημοσιεύθηκε στις: 02-04-2012

«Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας στο διαδίκτυο, αρκεί ο κόσμος να μάθει να κάνει ασφαλή πλοήγηση» τόνισε χθες από τα Χανιά ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλης Σφακιανάκης στο πλαίσιο εκδήλωσης για το ασφαλές internet.
Η εκδήλωση έγινε παρουσία πλήθους κόσμου, κυρίως γονέων και παιδιών στο Νεώριο του Moro με πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τη συνεργασία των Εκπαιδευτηρίων Θεοδωροπούλου.
«Είμαστε εδώ σήμερα για να στείλουμε το μήνυμα ότι το διαδίκτυο είναι το φως, ό,τι καλύτερο έχουμε αυτή τη στιγμή και είναι πλέον μονόδρομος. Οσοι δεν το γνωρίζουν θα πρέπει να το γνωρίσουν, να μάθουν internet και μέσα από το διαδίκτυο να κάνουν μια ασφαλή πλοήγηση, γιατί όλα περνάνε μέσα από αυτό. Μέσα από το internet, όλες οι αγορές ανοίγουν ακόμα και εκλογές θα γίνονται μέσω του διαδικτύου. Είμαστε εδώ για να πείσουμε τον κόσμο να δοκιμάσει το διαδίκτυο» ανέφερε ο κ. Σφακιανάκης.
Αναφορικά με τους κινδύνους, ο επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος υπογράμμισε πως υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας αρκεί ο κόσμος να κάνει ασφαλή πλοήγηση ενώ για όσους σκέπτονται να προχωρήσουν σε παραβατικές πράξεις μέσω διαδικτύου επεσήμανε πως «είμαστε εμείς εδώ, υπάρχει μια οργανωμένη υπηρεσία η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου