Τρίτη 10 Απριλίου 2012


ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ
Επίθεση στο “Στέκι”
Δημοσιεύθηκε στις: 10-04-2012

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Στεκιού - Στεκιού Μεταναστών πραγματοποίησαν άγνωστοι τις πρωινές ώρες χθες, σπάζοντας την πόρτα εισόδου και το τζάμι της. Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες κράτησαν τον αριθμό του αυτοκινήτου στο οποίο μπήκαν οι δράστες, το χρώμα, τη μάρκα, όπως επίσης και τα χαρακτηριστικά των ατόμων και έδωσαν τα σχετικά στοιχεία στην Αστυνομία.
Τα μέλη του Κοινωνικού Στεκιού μίλησαν για «φασιστική επίθεση με στόχο να πληγεί ένας κοινωνικός χώρος με σημαντική δράση».
Ειδικότερα, ο Γιάννης Τσουκάτος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, επεσήμανε πως «τα ξημερώματα της Μ. Δευτέρας, στις 2 π.μ., έγινε επίθεση φασιστών στο Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών και έσπασαν την πόρτα. Ευτυχώς δεν έβαλαν φωτιά, γιατί, αν θυμάστε, τον Δεκέμβριο του 2009 είχαν δοκιμάσει να βάλουν φωτιά και είχαν φτιάξει ναζιστικούς σταυρούς».
Ο κ. Τσουκάτος σημείωσε πως «το Στέκι είναι ένας χώρος που εφαρμόζεται η αλληλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη. Από αυτήν την πόρτα που έσπασαν οι φασίστες περνάνε κάθε Κυριακή πάνω από 200 άτομα για να πάρουν ένα πιάτο φαγητό, περνάνε άνθρωποι για να συμμετάσχουν στα μαθήματα ελληνικών, αγγλικών, ισπανικών, αραβικών που γίνονται δωρεάν. Δίνονται δωρεάν ρούχα σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Είναι ένας ανοιχτός χώρος σε όλη την κοινωνία και καλούμε όλους τους Χανιώτες να περάσουν από εδώ καθημερινά και να δουν τι δράσεις γίνονται. Αυτό, όμως, δεν αρέσει σε κάποιους. Ευτυχώς είναι λίγοι. Αυτοί -οι φασίστες- θέλουν να χτυπήσουν την αλληλεγγύη. Καλούμε την κοινωνία να τους καταδικάσει, να σταθεί αλληλέγγυα δίπλα μας, όπως σε κάθε κοινωνικό χώρο. Εμείς δεν ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους. Οποιος έχει ανάγκη, είτε Ελληνας είτε ξένος, τον στηρίζουμε όπως μπορούμε. Αυτό σε κάποιους δεν αρέσει».
Το μέλος του Στεκιού τέλος κάλεσε την Αστυνομία «αυτή τη φορά να βρει τους δράστες. Υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες, που έχουν ήδη καταθέσει, ξέρουμε τον αριθμό του αυτοκινήτου που επιβιβάστηκαν, τα χαρακτηριστικά τους και περιμένουμε αυτή τη φορά να τους βρουν».

H ΚΕΕΡΦΑ
Με ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) καταδικάζει «τη φασιστική επίθεση στο Στέκι Μεταναστών - Κοινωνικό Στέκι στις 2 τα ξημερώματα της Μ. Δευτέρας 9/4». Παράλληλα, υποστηρίζει ότι «η ρατσιστική πολιτική της συγκυβέρνησης των μνημονίων, που εξαπολύει 'σκούπες' στις γειτονιές της Αθήνας, καταλύει το πανεπιστημιακό άσυλο στις Σχολές του κέντρου και πάει να στήσει 30 στρατόπεδα συγκέντρωσης για μετανάστες και πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, αποθρασύνει τους νεοναζί, που ονειρεύονται ακόμη και βουλευτικές έδρες». Στη συνέχεια καταγγέλλει την Αστυνομία για τη στάση της στα γεγονότα της 25ης Μαρτίου και καλεί «τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, όλους τους εργαζομένους και τη νεολαία σε κλιμάκωση της πάλης ενάντια στα αντιλαϊκά και ρατσιστικά μέτρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου