Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
«Τρομοκρατημένα τα κόμματα του μαύρου μετώπου»
Δημοσιεύθηκε στις: 06-04-2012

Με κυρίαρχο αίτημα να «ανατραπεί η σύγχρονη οικονομική χούντα των οικονομικών δολοφόνων των ντόπιων και ξένων τραπεζιτών, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.» προετοιμάζεται για τις επερχόμενες εκλογές, αλλά και τους μήνες που θα ακολουθήσουν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αυτό τονίστηκε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων στη Σπλάντζια.
Μιλώντας για την αυτοκτονία του 77χρονου ο Κ. Μάρκου «τόνισε πως η συγκλονιστική αυτοκτονία του δεν είναι ένα απονενοημένο διάβημα κάποιου που απλά είχε χρέη, αλλά ειδικά το κείμενό του είναι ένα πολιτικό μανιφέστο που καλούσε τον λαό σε εξέγερση. Αυτήν την ενέργεια ο λαός πρέπει να την πάρει στα χέρια του να την αγκαλιάσει και να τη μετατρέψει σε μια αρχή που θα οδηγήσει στην ανατροπή αυτής της χούντας. Οπως η αυτοκτονία του Κώστα Γεωργάκη κατά τη διάρκεια της χούντας ήταν ένα ράπισμα για τους Απριλιανούς, η αυτοκτονία του 77χρονου αποτελεί μια πολιτική πράξη ενάντια στη χούντα των τραπεζιτών, των οικονομικών δολοφόνων της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.».
Ο κ. Μάρκου, αναφορικά με τις επερχόμενες εκλογές, σημείωσε πως «η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με τη βοήθεια του λαού και των εργαζομένων, μπορεί να αποδειχθεί και να μετασχηματιστεί σε μια κόκκινη σφήνα που θα μπορέσει να συντελέσει και να συμβάλει στην ανατροπή της επίθεσης, μαζί με όλες τις αριστερές δυνάμεις σε ένα κοινό μέτωπο ρήξης και ανατροπής. Να αποτελέσει μια κόκκινη σφήνα για την ανατροπή των συσχετισμών και μέσα στην αριστερά για μια νέα αριστερά της σοσιαλιστικής και κομμουνιστικής προοπτικής».
Από τη μεριά του ο Γιάννης Σηφακάκης υπογράμμμισε πως η ανάπτυξη των αγώνων και η δημοσκοπική ενδυνάμωση της αριστεράς «έχει τρομοκρατήσει τα κόμματα του μαύρου μετώπου, τα ΜΜΕ και την εργοδοσία. Γι? αυτό και οι επιθέσεις σε βάρος του κινήματος, της αριστεράς, των συνδικάτων, γι? αυτό και το ρατσιστικό δηλητήριο των στρατοπέδων συγκέντρωσης».
Αναφορικά με την πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία στην κοινή δράση ο κ. Σηφακάκης τόνισε πως «δεν μας ενδιαφέρουν οι ευκαιριακές συγκολλήσεις της τελευταίας στιγμής. Απευθύνουμε μια πρόταση και στο ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ, στα συνδικάτα, για να συστρατευτούμε σε ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής, για κοινή δράση μέσα στους αγώνες. Δεν την κλείνουμε τη συζήτηση καταλαβαίνουμε ότι προεκλογικά είναι δύσκολο να συνεχίσει, αλλά θα επιμείνουμε σε αυτήν την πρόταση παρά τις κατ? αρχήν αρνήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου