Πέμπτη 5 Απριλίου 2012


ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
“Φρένο” στην παράνομη στάθμευση
Δημοσιεύθηκε στις: 05-04-2012

Στην επισήμανση με κολωνάκια διαφόρων σημείων στην πόλη των Χανίων, όπου απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση, προχωρεί ο Δήμος εν όψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.
Στόχος είναι να αποφευχθεί η παράνομη στάθμευση σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου που έχει ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της συγκοινωνίας αλλά και το σοβαρότερο, την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων.
«Υλοποιούμε κάποιες παλιές και νέες Αποφάσεις της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων και βελτιώνουμε κάποια σημεία που είναι επικίνδυνα και για την οδική ασφάλεια των πεζών και των οδηγών. Επίσης βελτιώνουμε τα σημεία των οδών όπου περνάνε τα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΚΤΕΛ Αστικό - Υπεραστικό, τουριστικά λεωφορεία) προκειμένου να διευκολύνουμε την κίνησή τους», επισημαίνει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τα Κυκλοφοριακά Θέματα κ. Βασίλης Χάμπας.
Ειδικότερα, συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου ξεκίνησαν την τοποθέτηση κολωνακιών απαγόρευσης σε διάφορα σημεία:
• Στη συμβολή των οδών Ι. Σφακιανάκη και Κ. Μητσοτάκη με την πλατεία Δικαστηρίων τοποθετήθηκαν κολωνάκια απαγόρευσης στάθμευσης. Ειδικά στο σημείο σύνδεσης με την Κ. Μητσοτάκη ήταν πάρα πολλά τα τροχαία ατυχήματα.
• Στην πλατεία Δικαστηρίων στη συμβολή με την οδό Παπαναστασίου επίσης τοποθετήθηκαν κολωνάκια.
• Στην Τσόντου Βάρδα στη συμβολή με την Ηρώων Πολυτεχνείου στο σημείο όπου στρίβει το λεωφορείο θα μπουν κολωνάκια.
• Κολωνάκια θα μπούν και στην οδό Κροκιδά στη συμβολή με την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.
• Μετά το Πάσχα θα αρχίσει η διαγράμμιση των διαβάσεων στην ευρύτερη περιοχή των Δικαστηρίων.
• Στην Παρθενίου Κελαϊδή και στη Σκαλίδη από τη συμβολή με την Παρθενίου Κελαϊδή μέχρι και την Αγροτική Τράπεζα θα τοποθετηθούν κολωνάκια.
• Στην οδό Περίδου, είσοδο της πόλης, από τη συμβολή με τη Μ. Μπότσαρη μέχρι τη Γεφυροπλάστιγγα.
• Στην οδό Σελίνου στη συμβολή των οδών Μελετίου Μεταξάκη και Γερασίμου Παρδάλη.
Χαρακτηριστικά, ο κ. Χάμπας τονίζει πως «το αυτοκίνητο είναι μέσο μεταφοράς και εξυπηρέτησης και όχι μέσο αυτοπροβολής. Δεν μπορεί να παρκάρουν κάποιοι συμπολίτες μας στις συμβολές των οδών, σε σημεία καίρια για την κυκλοφοριακή κίνηση μπλοκάροντάς την».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου