Δευτέρα 2 Απριλίου 2012


ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ
Εκατοντάδες μέλη
Δημοσιεύθηκε στις: 02-04-2012

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες το 8ο ανταλλακτικό παζάρι, από το "Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων" στην Κοραή στον χώρο του 1ου ΕΠΑΛ. Τα μέλη του Δικτύου έχουν ξεπεράσει τα 550 άτομα και την ίδια στιγμή οι συναλλαγές χωρίς χρήματα κερδίζουν όλο και περισσότερους φίλους.
«Η όλη κίνηση είναι ελπιδοφόρα. Ο κόσμος μας ρωτάει πώς θα συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία. Πρέπει να ξέρει ότι είναι κάτι πολύ απλό και πολύ εύκολο. Είτε από την ηλεκτρονική μας σελίδα στο διαδίκτυο είτε με την παρουσία του εδώ κάθε 15 ημέρες που γίνεται το ανταλλακτικό παζάρι, μπορεί να πάρει όλες τις πληροφορίες που θέλει» ανέφερε η κα Δώρα Μαργαρίτη, εκπαιδευτικός, μέλος του "Δικτύου".
Η ίδια τόνισε πως μέσω του Δικτύου ο οποιοσδήποτε "μπορεί να βρει πάρα πολλά προϊόντα και όλες τις υπηρεσίες. Είναι μια μέθοδος ανταλλαγών που καταργεί του μεσάζοντες και καταργεί το χρήμα και φέρνει σε άμεση επαφή τον καταναλωτή με τον παραγωγό και όχι μόνο. Ο καθένας μπορεί να προσφέρει κάτι. Ανάμεσά μας αναπτύσεται η αλληλεγγύη και η εμπιστοσύνη".
Σύμφωνα με τα μέλη του Δικτύου υπάρχει μεγάλη προσφορά υπηρεσιών και προϊόντων στο πλαίσιο των ανταλλαγών, ωστόσο θα ήθελαν και οι ίδιοι τη μεγαλύτερη συμμετοχή αγροτών και παραγωγών προκειμένου να αυξηθούν οι ποσότητές των προς ανταλλαγή τροφίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου