Παρασκευή 13 Απριλίου 2012


ΣΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ
Χαμηλή προσέλευση για την ενιαία ενίσχυση
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 13-04-2012

Με χαμηλή προσέλευση ξεκίνησε η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης 2012 στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) των Χανίων.
Η ενεργοποίηση στις περισσότερες ΕΑΣ γίνεται βάσει προγράμματος ανά χωριό για το οποίο γίνονται ανακοινώσεις στον τοπικό Τύπο, όπως και ενημέρωση μέσω των Δήμων και με θυροκολλήσεις στα χωριά. Η ενεργοποίηση προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου και όποιος παραγωγός δεν προχωρήσει στην εφαρμογή της χάνει το δικαίωμα είσπραξης της επιδότησης.
«Από τις 9 Απριλίου ξεκίνησε η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης 2012 και η όλη διαδικασία εξελίσσεται ομαλά. Για την ώρα δεν υπάρχει μεγάλη προσέλευση αλλά μετά το Πάσχα πιστεύουμε ότι θα αυξηθεί», δήλωσε στα 'Χ.Ν.' ο υπεύθυνος επιδοτήσεων της ΕΑΣ Κυδωνίας - Κισάμου κ. Γιώργος Μιχελάκης.
Οι παραγωγοί καλούνται να δουν τις ημερομηνίες ενεργοποιήσης των δικαιωμάτων που αφορούν το χωριό τους και να προσέλθουν τις ημέρες που ορίζονται στην ΕΑΣ της περιοχής τους. «Έχουν ενημερωθεί όλοι οι παραγωγοί και έχουν γίνει αναρτήσεις ανακοινώσεων τόσο του προγράμματος όσο και των δικαιολογητικών που απαιτούνται σε όλα τα χωριά, ενώ υπάρχει και ενημέρωση και στον τοπικό Τύπο», ανέφερε ο κ. Μιχελάκης.
Αναφορικά με το κόστος της ενεργοποίησης είναι 25 ευρώ για όλους τους παραγωγούς ανεξάρτητα από το μέγεθος της περιουσίας τους!

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής: Ταυτότητα, πρώτη σελίδα βιβλιαρίου τραπέζης, πρώτη σελίδα βιβλιαρίου ΟΓΑ, Ε9, εκκαθαριστικό Εφορίας, ενοικιαστήρια αγροτεμαχίων και βοσκοτόπων, μητρώο κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης, βεβαίωση από τον Δήμο (αν ενοικιάζουν κοινοτικά βοσκοτόπια) Α.Μ.Κ.Α. (μόνο τον αριθμό).
Για όσους παίρνουν εξισωτική μαζί με τα παραπάνω θα πρέπει να φέρουν ακόμη: Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, άδεια μετακίνησης προς θερινό βοσκότοπο, αν δηλώνουν μισθωτές υπηρεσίες πρέπει αν φέρουν βεβαίωση για τον αριθμό των ημερομισθίων για το έτος 2011.

ΟΠΕΚΕΠΕ
Ενεργοποίηση των δικαιωμάτων μέσω Διαδικτύου γίνεται και από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ωστόσο, η ενεργοποίηση αφορά όσους μέχρι και πέρυσι είχαν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους μέσω του Οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου