Δευτέρα 9 Απριλίου 2012


ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ
“Οχι” σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Δημοσιεύθηκε στις: 09-04-2012

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας με κόμματα που ψήφισαν το μνημόνιο. Δεν θα μας βρουν δίπλα τους, θα μας βρουν απέναντί τους, πολύ σκληρά και θα τους εκτοπίσουμε, θα τους εκτοπίσουμε με δημοκρατικές διαδικασίες». Με τα λόγια αυτά ο επικεφαλής των 'Ανεξάρτητων Ελλήνων', κ. Πάνος Καμμένος, απάντησε χθες, από τα Χανιά, στις βολές που δέχεται το κόμμα του, το οποίο δημοσκοπικά εμφανίζεται να μπαίνει στη Βουλή.
Ο κ. Καμμένος και η συνοδεία του έγιναν δεκτοί αρχικά στις Βρύσες και στη συνέχεια στο Νίππος όπου και μίλησε στους δημοσιογράφους. Το απόγευμα επισκέφτηκε τα γραφεία του κόμματος στην οδό Σφακίων και είχε συνάντηση με εκπροσώπους τοπικών φορέων.
Ερωτηθείς από τα 'Χ.Ν.' για το τι απαντά σε όσους τον κατηγορούν ότι την επομένη ημέρα των εκλογών θα στηρίξει όποιο κόμμα πάρει την πρώτη θέση, συμμετέχοντας σε κυβέρνηση, ο κ. Καμμένος απάντησε πως «η δική μου πορεία 19 χρόνια, αλλά και η πορεία των 'Ανεξάρτητων Ελλήνων', που δεν έγινε με τη λογική των μετεγγραφών, είναι υπόσχεση και συμβόλαιο εμπιστοσύνης ότι εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε καμία 'κωλοτούμπα'. Η απόφασή μας είναι να συγκρουστούμε με το σύστημα, όχι να το υπηρετήσουμε. Θα το υπηρετούσαμε, αν είχαμε συμβιβαστεί με τις επιταγές της τρόικας και των εντολοδόχων, των αφεντικών των χθεσινών πολιτικών. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας με κανένα κόμμα που ψήφισε το μνημόνιο, δεν υπάρχει περίπτωση υποψηφιότητας κανενός που να δέχθηκε το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο. Οι κωλοτούμπες ανήκουν σε εκείνους που με τις μαύρες σακούλες της Siemens είναι υποχείρια εκείνων που τους χρηματοδοτούσαν. Εμείς ούτε πληρωθήκαμε ούτε θα πληρωθούμε. Θα συνεχίσουμε ενωμένοι να κατακτήσουμε αυτό που ο ελληνικός λαός απαιτεί. Μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα στην οποία θα αποφασίσουν οι πολίτες».

«ΤΑΜΠΕΛΕΣ»
Στη συνέχεια ο επικεφαλής των 'Ανεξάρτητων Ελλήνων' υπογράμμισε πως οι «ταμπέλες που προσπαθούν να μας βάλουν δεν έχουν νόημα. Μας είπε 'κομμουνιστές' ο κ. Βορίδης, το γραφείο Τύπου της ΝΔ λέει παντού ότι είμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πρετεντέρης από το Mega μας είπε 'ακροδεξιούς'. Δεν είμαστε τίποτα άλλο από αυτό που φέρει το σήμα μας: ένας 'γλάρος'. Είμαστε πάνω από πολυκατοικίες και πετάμε ελεύθερα, είμαστε ανεξάρτητοι Ελληνες».
Μιλώντας για την επίσκεψή του στα Χανιά ο κ. Καμμένος σημείωσε πως «τα Χανιά γέννησαν λεβέντες και πήρε το όνομα Λεβεντογέννα η Κρήτη. Λεβέντες που δεν γονάτισαν σε καμία ξένη κατοχή, λεβέντες που δεν προσκύνησαν αφεντικά. Από εδώ και πέρα ξεκινά η μάχη προκειμένου να διαφυλάξουμε το δικαίωμά μας να αποφασίζουμε μόνοι μας ως λαός χωρίς να μας κουνά το δάκτυλο κανένας Σόιμπλε και καμία Μέρκελ. Ασχέτως με το πολιτικό παρελθόν του χθες οι Ελληνες ενωμένοι θα προχωρήσουμε ως 'Ανεξάρτητοι Ελληνες' για να μπορέσει σε αυτήν την πατρίδα να λάμψει πάλι η δημοκρατία και η ελευθερία. Από τον τόπο του Ελευθερίου Βενιζέλου ξεκινά η μεγάλη πορεία για το αύριο, καλή λευτεριά».
Κληθείς να απαντήσει στις αναφορές Σαμαρά για «ευκαιριακούς τυχοδιώκτες και για κάποιους που ψαρεύουν στα θολά νερά», ο κ. Καμμένος ανέφερε πως στο κόμμα του «δεν χρησιμοποιούμε ούτε αγκίστρια ούτε δολώματα για τον ελληνικό λαό. Κάποιοι άλλοι στο παρελθόν ξέρανε να ψαρεύουν στα θολά νερά με αγκίστρια και δόλωμα. Εμείς για δολώματα και αγκίστρια χρησιμοποιούμε τον ευθύ λόγο, την αλήθεια, αντί για συμβόλαια υποταγής, για επιστολές νομιμοφροσύνης, θέλουμε οι Ελληνες να αναπνέουν ελεύθερα. Οι 'Ανεξάρτητοι Ελληνες' συμφωνούμε στο ελεύθερο του σκέπτεσθαι που απαιτεί η δημοκρατία. Τους ευχόμαστε να συνεχίσουν την πορεία τους προς το παρελθόν· εμείς θα συνεχίσουμε προς το αύριο».
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ο υπεύθυνος Τύπου, κ. Τέρενς Κουίκ καθώς και οι κ. Αλεξάκης και Καπαρουδάκης που θα είναι ανάμεσα στους υποψηφίους βουλευτές στα Χανιά. Επίσης το 'παρών' έδωσε και αντιπροσωπία της συνέλευσης Κρήτης των 'Αντιμνημονιακών πολιτών', κίνηση του κ. Ν. Μαριά, που έδωσαν κείμενο στον κ. Καμμένο, στο οποίο ανάφεραν την πρότασή τους για κοινή κάθοδο στις εκλογές.

Μαντινάδες
Ενα κρητικό μαντήλι χάρισε στον κ. Καμμένο ο κ. Π. Καπαρουδάκης, ιδιοκτήτης της ταβέρνας 'Ιπποκορώνιον' όπου έγινε η εκδήλωση και μέλος του κόμματός του. Παράλληλα του χάρισε και μια μαντινάδα:
«Η Ελλάδα θέλει αρχηγό,
Ελληνα και αντρειωμένο,
γι’ αυτό και ο κλήρος έπεσε
στον Πάνο τον Καμμένο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου