Δευτέρα 9 Απριλίου 2012


ΑΠΟ ΤΗ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Βολές κατά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - δημοσκόπων
Δημοσιεύθηκε στις: 09-04-2012

Με βολές εναντίον εταιρειών δημοσκοπήσεων, αλλά και βάζοντας διλήμματα, όπως «ευρωπαϊκή πορεία ή δραχμή και καταστροφή», μίλησε χθες, σε εκδήλωση του κόμματός της στον Σκινέ του Δήμου Πλατανιά, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κα Ντόρα Μπακογιάννη.
Η κα Μπακογιάννη επέρριψε ευθύνες στους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων για τη γενικότερη στάση τους και αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματός της για έξοδο από την κρίση. Ερωτηθείσα για τα γκάλοπ, που δείχνουν πολυκομματική Βουλή χωρίς αυτοδυναμία για το πρώτο κόμμα, η κα Μπακογιάννη σημείωσε πως «δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει αυτοδυναμία στις εκλογές, εξάλλου, δεν νομίζω ότι χρειάζεται καμία δημοσκόπηση για να σας το πει. Το βλέπετε γύρω σας. Οι δημοσκοπήσεις σήμερα καταγράφουν ένα τελείως θολό τοπίο. Εξι στους δέκα Ελληνες δεν απαντούν. Επειδή, λοιπόν, έχω εμπειρία στις δημοσκοπήσεις, ιδιαίτερα της Metron και της Alco, εδώ στην Κρήτη, που μας έδιναν 5% και πήραμε 18% (σ.σ. στις περιφερειακές εκλογές του 2010), είμαι απολύτως βεβαία ότι οι δημοσκοπήσεις αυτές έχουν μηδενική αξία σήμερα».
Σχολιάζοντας τις πολιτικές δηλώσεις των κ. Βενιζέλου και Σαμαρά η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας τόνισε πως «o αρχηγός της ΝΔ το Σάββατο και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή προσπαθούν να θέσουν εκβιαστικά διλήμματα στον ελληνικό λαό με τη λογική του χθες. Υπάρχει, όμως, ο τρίτος δρόμος, ο δρόμος της Ευρώπης, τον οποίο επέλεξε η Δημοκρατική Συμμαχία σε συνεργασία με τον Βέλγο πρώην πρωθυπουργό και καταθέσαμε την 'Agenta 2020', που δεν είναι σε υφεσιακή λογική, αλλά σε λογική ανάπτυξης και νέων θέσεων εργασίας. Αυτό τον δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε για το αύριο, αυτόν πρέπει να ακολουθήσουμε στην Ευρώπη με άλλη λογική».
Τέλος, για το πότε θα γίνουν οι εκλογές, υπογράμμισε πως «αν εννοούν αυτά που λένε οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων θα έχουμε εκλογές στις 6 ή στις 13 Μαΐου. Το νερό μπήκε στο αυλάκι και ο ελληνικός λαός πρέπει να πάρει την απόφασή του. Και η απόφαση είναι σημαντική. Για πρώτη φορά καλείται να επιλέξει αν θέλει να μείνει μέσα στην Ευρώπη ή αν θέλει να ακολουθήσει τον δρόμο της καταστροφής και της δραχμής. Επτά κόμματα συναγωνίζονται ποιος θα το πάει πιο γρήγορα στη δραχμή. Εμείς επιλέξαμε τον ευρωπαϊκό δρόμο της ευθύνης».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του κ. Μ. Κελαϊδή, ο οποίος και κάλεσε τους Χανιώτες να στηρίξουν τη «Χανιώτισσα, την Κρητικιά Ντόρα Μπακογιάννη, ώστε να μην μείνουμε απροστάτευτοι την επομένη των εκλογών». Το 'παρών' έδωσαν ο βουλευτής κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης καθώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Μ. Παπαδάκης και Γ. Κονταξάκης, ο γιατρός κ. Κριαράς, τα ονόματα των οποίων ακούγονται ως επικρατέστερα για να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στα Χανιά, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Πλατανιά, κ. Γ. Κασελάκης κ.ά.
Προχθές το βράδυ η κα Μπακογιάννη εγκαινίασε τα γραφεία του κόμματός της στις Βρύσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου