Τρίτη 3 Απριλίου 2012


ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Αναζήτηση λύσης μετά το “κούρεμα” ομολόγων
Δημοσιεύθηκε στις: 03-04-2012

Εξελίξεις αναμένονται το επόμενο διάστημα στο θέμα των χρημάτων των Α.Ε.Ι. και ειδικότερα του Πολυτεχνείου Κρήτης που χρησιμοποιήθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος για αγορά ομολόγων, που στη συνέχεια 'κουρεύτηκαν' από το PSI. Αυτό προέκυψε μετά από τη χθεσινή συνάντηση των Πρυτανικών Αρχών με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, στην Αθήνα.
«Εκθέσαμε στον κ. Αρβανιτόπουλο την κατάσταση με λεπτομέρειες για τα προβλήματα που δημιουργούνται μετά το θέμα με την Τράπεζα της Ελλάδος. Φάνηκε να το κατανοεί, υποσχέθηκε να το κοιτάξει πολύ προσεκτικά και ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις και νέα», ανέφερε στα 'Χ.Ν.' ο αρμόδιος αντιπρύτανης για τα οικονομικά θέματα του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Γιάννης Σαριδάκης.
Σημειώνεται ότι λόγω του 'κουρέματος' και της νομοθεσίας που ορίζει στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου να έχουν τους λογαριασμούς τους στην Τράπεζα της Ελλάδος το Πολυτεχνείο Κρήτης υπέστη μεγάλη ζημιά που βάζει σε κίνδυνο το σημαντικό ερευνητικό του έργο. Ειδικότερα:
• Σε ό,τι αφορά τον τακτικό προϋπολογισμό υπάρχει απώλεια χρημάτων της τάξης των 400.000 ευρώ.
• Σε ό,τι αφορά τον Ε.Λ.Κ.Ε. (Ειδικός Λογαριασμών Κονδυλίων Ερευνας) έχουν χαθεί 2,3 εκατ. ευρώ.
Οπως ανέφερε ο κ. Σαριδάκης «επειδή ο υπουργός Υγείας ο κ. Λοβέρδος μπόρεσε και έδωσε κάποια λύση για κάποιο ανάλογο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία, ο κ. Αρβανιτόπουλος μας είπε ότι είναι σε επαφή μαζί του για να δοθεί λύση και στα Α.Ε.Ι. Για μας ως Πολυτεχνείο Κρήτης το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο γιατί με τα χρήματα αυτά καλύπτονταν το 70% του ερευνητικού μας έργου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου