Παρασκευή 6 Απριλίου 2012


ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Επέκταση μελετών για υδατικές λεκάνες
Δημοσιεύθηκε στις: 06-04-2012

Την επέκταση των διαχειριστικών μελετών για τις υδατικές λεκάνες του Κοιλιάρη στον Δυτικό Αποκόρωνα και του Κερίτη στον Δήμο Πλατανιά, σε Κουρνά - Γεωργιούπολη στον Ανατολικό Αποκόρωνα και στο Κολένι στην Κίσαμο, συμφωνήθηκε στη χθεσινή σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι αντιπεριφερειάρχες κ. Α. Βουλγαράκης και Ν. Καλογερής, οι δήμαρχοι Αποκορώνου κ. Γ. Μαρκάκης, Πλατανιά κ. Γ. Μαλανδράκης, ο διευθυντής Υδάτων της Περιφέρειας κ. Μ. Μαυράκης, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κα Ν. Αποστολάκη, ο γεν. διευθυντής του ΟΑΔΥΚ κ. Γ. Μπατζέλης, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Βαρυπέτρου κ. Π. Γιαννικάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Όπως ανακοίνωσε στους παρευρισκόμενους ο κ. Μαυράκης εντός των ημερών θα ανατεθεί σε ανάδοχο το γενικό διαχειριστικό υδάτων της Κρήτης καθώς ξεπεράσθηκαν οι ενστάσεις που είχαν υποβάλει οι μελετητές που δεν πήραν το έργο.
«Επειδή στα Χανιά έχουμε προχωρήσει σε μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για τον Κερίτη και τον Κοιλιάρη θα ανατεθούν μέσω ΟΑΔΥΚ οι διαχειριστικές μελέτες του Κερίτη και του Κοιλιάρη και θα επεκταθούν σε Κολένι Κισάμου και σε Κουρνά - Γεωργιούπολη αντίστοιχα. Ολοι συμφώνησαν σε αυτήν την απόφαση. Ο ΟΑΔΥΚ θα αναλάβει τις μελέτες και δεν θα ζητήσει χρήματα και θα χρησιμοποιήσει τη μελετητική ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αποστόλης Βουλγαράκης, που τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό που οι Δήμοι και οι φορείς ύδρευσης συμφώνησαν στα παραπάνω. Επειδή στη σύσκεψη δεν παραβρέθηκε εκπρόσωπος του Δήμου Κισάμου, ο κ. Βουλγαράκης τόνισε πως ήταν παράλειψη δική του και θα επικοινωνούσε με τον κ. Μυλωνάκη για να τον ενημερώσει σχετικά.
Στη σύσκεψη από μεριάς του Αποκόρωνα ο δήμαρχος κ. Γ. Μαρκάκης τόνισε πως η επέκταση των μελετών δεν βρίσκει αντίθετο τον Δήμο, ωστόσο στην εκπόνησή τους θέλει να είναι παρών προκειμένου να καταθέσει τις δικές του θέσεις. Την ανάγκη τα τοπικά διαχειριστικά σχέδια να 'κουμπώσουν' με το γενικό διαχειριστικό υπογράμμισε ο κ. Γ. Μαλανδράκης, ενώ ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Βαρυπέτρου κ. Γιαννικάκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνουν 6 ΤΟΕΒ των Χανίων να συστήσουν κοινό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου