Τετάρτη 4 Απριλίου 2012


ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Ελιά - σύμβολο
Δημοσιεύθηκε στις: 04-04-2012

Μια ελιά 200 ετών κοσμεί πλέον την κεντρική πλατεία του Πλατανιά σε μια προσπάθεια Δήμου και φορέων της περιοχής να προτάξουν το τοπικό στοιχείο στην τουριστική παραλιακή ζώνη.
Η ελιά, σύμφωνα με τον κ. Π. Μαρινάκη, αντιπρόεδρο του Συλλόγου Επιχειρηματιών Δ. Πλατανιά 'Ο Ιάρδανος', έχει βάρος πάνω από 3 τόνους. Για τη μεταφορά της απαιτήθηκε ένα φορτηγό χωματουργικό μηχάνημα, ενώ συνέβαλαν στη μεταφύτευσή της εργαζόμενοι του Δήμου, κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής. «Ουσιαστικά περνάμε ένα μήνυμα σύνδεσης πρωτογενούς - δευτερογενούς τομέα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος, κ. Μανώλης Σολιδάκης, συμπληρώνοντας πως «είναι συνειδητή επιλογή μας και ρίζα της οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις ως παράταξη του Γιάννη Μαλανδράκη να συνδέσουμε την παραλιακή ζώνη με την ενδοχώρα και τον ορεινό όγκο. Μετά από διαβούλευση με τους φορείς της τοπικής κοινότητας και προσφορά του δημότη μας Πέτρου Μαρινάκη και στο πλαίσιο της γενικότερης ανάπλασης της πλατείας προχωρήσαμε σε αυτήν τη μεταφύτευση». Από τη μεριά του ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε την ανάγκη προβολής «των δικών μας πολιτιστικών στοιχείων, τον τόπο μας σε όλο του το φάσμα από τα ήθη, έθιμα και παραδόσεις μέχρι και τη χλωρίδα. Ετσι θα ενδυναμώσουμε το τουριστικό προϊόν και θα το κάνουμε πιο ανταγωνιστικό».

Η ΠΛΑΤΕΙΑ
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τον Δήμο Πλατανιά και η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του οικισμού που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Δουλέψαμε πάρα πολύ για να σχεδιάσουμε και να μελετήσουμε πως θα κάνουμε το έργο αυτό, προκειμένου να έχουμε μια πλατεία και αισθητικά όμορφη για τους επισκέπτες της περιοχής. Το ψάξαμε πάρα πολύ και πιστεύουμε ότι έχουμε φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα», τόνισε ο κ. Σολιδάκης. Η ανάπλαση χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου, ύψους περίπου 30.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου