Κυριακή 30 Μαΐου 2010

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΟΛΟΤΟΦ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Συνελήφθησαν 7 για επίθεση σε μετανάστες








Εξιχνιάσθηκε από την Αστυνομία η υπόθεση της εμπρηστικής ενέργειας σε οικία μεταναστών στην παλιά πόλη των Χανίων και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος επτά Χανιωτών. Στο σπίτι δύο εξ' αυτών μάλιστα βρέθηκε ένα δεντρύλιο και μικροποσότητα κάνναβης.
Το περιστατικό έγινε στις 00.45 τη νύχτα της περασμένης Τρίτης όταν άτομα κινούμενα με δίκυκλες μοτοσικλέτες πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ στην είσοδο της οικίας, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά και να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο διοικητής της Ασφάλειας κ. Αρτέμης Κουτσαυτάκης αφού ανάφερε τα γεγονότα της εμπρηστική επίθεσης σημείωσε ότι "στην οικεία έμεναν ένας Τυνήσιος και ένας Σομαλός ηλικίας 19 ετών και κατά διαστήματα άλλοι μετανάστες που στερούνται καταλύματος. Από την ρίψη της μολότοφ προκλήθηκα μικρής έκτασης πυρκαγιά που κατασβέστηκε από τους ίδιους τους παθόντες. Αμέσως κινητοποιήθηκε η υπηρεσία μας και αρχίσαμε πισταμένες έρευνες για να εντοπιστούν οι δράστες της απαράδεκτης επίθεσης σε βάρος συνανθρώπων μας."
ΚΑΙ ΧΑΣΙΣ
Από τις προσαγωγές που διενεργήθηκαν από την ασφάλεια προέκυψε ότι 7 Ελληνες ηλίας από 17 έως 23 ετών ήταν οι δράστες της επίθεσης. "Ενας 21 και ένας 20 ετών έριξαν τις δύο μολότοφ με τη συνδρομή και των υπολοίπων αποδεχόμενοι την πράξη τους. Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες τους με τη συνδρομή και του τμήματος δίωξης ναρκωτικών με αρνητικό αποτέλεσμα εκτός από την οικεία δύο αδελφών ηλικίας 19 και 21 ετών που βρέθηκαν ένα δεντρύλιο κάνναβης ύψους 40 εκ. και 2 γρ. κάνναβης και οι δύο συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Σε βάρος και των 7 δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπρησμό απο κοινού και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Οι πέντε δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Οι δράστες ισχυρήσθηκαν ότι προέβησαν σε αυτήν την ενέργεια για λόγους αντεκδίκησης εξαιτίας επεισοδίου που είχε προκαλέσει σε βάρος φίλου τους στο παλιό λιμάνι μετανάστης που έμενε σε αυτήν την οικεία" τόνισε ο διοικητής της ασφάλειας, συμπληρώνοντας πως η προανάκριση συνεχίζεται για τυχών εμπλοκή τους και σε άλλα περιστατικά.
Από την πλευρά του ο αστυνομικός διευθυντής κ. Μουρτζανός αφού συνεχάσει τον διευθυντής της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και τους άντρες του για την επιτυχία τους υπογράμμισε πως "κατάφεραν  σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να εξυχνιάσουν την εμπρηστική επίθεση σε βάρος του σπιτιού των μεταναστών στην παλιά πόλη των Χανίων. Απότο βράδυ του εμπρησμού μέχρι σήμερα προσήχθηκαν δεκάδες άτομα από την προανάκριση προέκυψε ότι 7 άτομα, ο ένας ανήλικος συμμετείχαν στην αποτρόπαια αυτή πράξη. Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες από όλους. Εμείς πάντως με τον ίδιο ζήλο με το ίδιο ενδιαφέρον θα προσπαθήσουμε να αποτρέπουμε τέτοια περιστατικά, όσοι όμως κάνουν τέτοιες πράξεις θα οδηγούνται στη δικαιοσύνη. "
Σε ανακοίνωση του το "Κοινωνικό Στέκι- Στέκι Μεταναστών" υπογραμμίζει πως "τα ολοένα αυξανόμενα κοινωνικά προβλήματα που επιφέρει η εμβάθυνση της οικονομικής κρίσης, η ολοένα συγκέντρωση πλούτου στα χέρια λίγων ανθρώπων, η σαθρότητα της ελληνικής πραγματικότητας οδηγούν σε απόγνωση και πιθανών να στρέφουν ορισμένους ανθρώπους σε ακροδεξιές αντιλήψεις. Είναι όμως σίγουρο, πως τα παραπάνω αδιέξοδα δεν πρόκειται να βρούνε λύση με τις επιθέσεις τυφλής βίας προς τους κοινωνικά «αδύνατους»
Γι’ αυτό και όλοι εμείς, η χανιώτικη κοινωνία, δεν πρέπει να ανεχτούμε τέτοιου είδους επιθέσεις που δεν αφορούν μόνο αυτούς που τις δέχονται, αλλά όλους μας. Γιατί ο φασισμός στόχο έχει να δηλητηριάσει την κοινωνία με ρατσιστικό μίσος, να στοχοποιήσει τους μετανάστες για τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που προκαλεί το ίδιο το σύστημα, να φοβίσει τους πολίτες την ώρα που οι μαζικοί αγώνες είναι απαραίτητη προϋπόθεση έτσι ώστε να μπει φραγμός στα μέτρα που βάζουν σε δυστυχία τις ζωές μας."
ΔΙΑΨΕΥΣΗ
Την "είδηση" που δημοσιεύτηκε σε ειδησεογραφικό blog ότι έγινε προσπάθεια ληστείας σε χρηματοποστολή των ΕΛΤΑ στη οδό Ακρωτηρίου διέψευσε η Ασφάλεια Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε μια αντιδικία ανάμεσα σε ταχυδρόμο και πολίτη, την οποία ηλεκτρονικό blog την μετέδωσε ως απόπειρα ληστείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου