Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΚΟΜΒΟΣ ΓΑΛΑΤΑ


ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΓΑΛΑΤΑ
Εργασίες μετ’ εμποδίων...
Γιώργος Κώνστας | 18.05.2010

Μετ’ εμποδίων συνεχίζονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση του συνδετήριου κόμβου της παλιάς με τη νέα Εθνική οδό στο ύψος του Γαλατά. Η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας δύο ιδιοκτητών της περιοχής αναπροσαρμόζει τη μελέτη κατασκευής του έργου το οποίο, ενώ είναι έτοιμο στο μεγαλύτερο μέρος του, δεν μπορεί να παραδοθεί.
Ειδικότερα μένει ένα μικρό τμήμα λίγων μέτρων στο νότιο τμήμα που συνδέει το δρόμο που έρχεται από την παλιά εθνική οδό με τον κόμβο του Γαλατά. Ετσι παρακάμπτεται ο δρόμος πίσω από το ξενοδοχείο "Πανόραμα" η χρησιμοποίηση του οποίου εγκυμονούσε κινδύνους για τους οδηγούς.
"Υπάρχει ένα πρόβλημα με τη σύνδεση στο νότιο μέρος του κόμβου γιατί έχει γίνει μια προσφυγή κατοίκων στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Μάλιστα έχουν πετύχει προσωρινή αναστολή των εργασιών. Στοχεύουμε να κάνουμε μια προσαρμογή ανάγκης στο έργο της σύνδεσης, γιατί δεν μπορούμε να περιμένουμε την εκδίκαση της προσφυγής που μπορεί να γίνει και σε δύο χρόνια" δηλώνει στα "Χ.Ν." ο Διευθυντής της ΕΥΔΕ / ΒΟΑΚ (σ.σ. που έχει και την ευθύνη για τον Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης) κ. Γιώργος Αγαπάκης.
Προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα και το έργο να παραδοθεί σε χρήση, η υπηρεσία θα προχωρήσει σε μια μικρή αλλαγή. "Η εγκεκριμένη μελέτη δεν εφαρμόζεται, δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί δεν μπορούμε να περιμένουμε δύο χρόνια. Έχουμε αναθέσει σε ένα σύμβουλό μας να κάνει μια προσαρμογή ανάγκης προκειμένου να ολοκληρωθεί η επέμβαση και σε ένα-ενάμιση μήνα να παραδοθεί το έργο", σημειώνει ο κ. Αγαπάκης.
Από τη μεριά του ο δήμαρχος Ν. Κυδωνίας κ. Μανώλης Σταματάκης σημειώνει πως το έργο θα πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί, καθώς είναι απαραίτητο για το κυκλοφοριακό της περιοχής. "Οι εργασίες στο βόρειο μέρος έχουν ολοκληρωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Μένει το νότιο τμήμα το οποίο ελπίζουμε να ολοκληρωθεί σύντομα", αναφέρει ο κ. Σταματάκης.
Η σύνδεση της παλιάς με τη νέα εθνική οδό στο ύψος του Γαλατά αποτελεί μέρος μια σειράς παρεμβάσεων στους κόμβους Γαλατά, Ταυρωνίτη και Κολυμβαρίου συνολικού ύψους 8. 800.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου