Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ


ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Πανεργατικές συγκεντρώσεις
07.05.2010

Για συνέχιση των κινητοποιήσεων "έως ότου παρθούν πίσω τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα" κάνουν λόγο οργανώσεις, κόμματα και σωματεία, που πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις χθες στα Χανιά. Οι μετέχοντες στα δύο συλλαλητήρια στην πλατεία 1866 και στην πλατεία Δημ. Αγοράς εξέφρασαν τη λύπη τους για το θάνατο των τριών τραπεζοϋπαλλήλων δηλώνοντας πάντως ότι οι αγώνες θα πρέπει να συνεχιστούν. Στην πλατεία 1866 συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ που πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πολης, ενώ στην πλατεία Δημ. Αγοράς μαζί με τους γιατρούς του ΕΣΥ, μέλη σωματείων, φοιτητές επίσης πραγματοποίησαν πορεία φωνάζοντας συνθήματα ενάντια σε κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑΟΣ, Ε.Ε. και ΔΝΤ.
Σε ανακοινώσεις που εστάλησαν στα "Χ.Ν." κόμματα, φορείς και οργανώσεις αναφέρουν:
- ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: "Οι μαζικότατες διαδηλώσεις στα Χανιά, στο Ηράκλειο, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις δείχνουν την αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας, που αρχίζει να αφυπνίζεται και να κινητοποιείται. Πρέπει, ωστόσο, να πούμε, σε σχέση με τα γεγονότα της Αθήνας, πως η έκρηξη μη βίαιης οργής απέναντι στο πολιτικό σύστημα, σκιάζεται από τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν με τραγικό τρόπο. Το να καίγονται άνθρωποι ζωντανοί, δε μπορεί να θεωρηθεί παράπλευρη απώλεια, ούτε αμφισβήτηση κανενός συστήματος. Οδηγεί απλά σε μια κοινωνία που τρώει η ίδια τις σάρκες της και που αδυνατεί να πάρει τη ζωή της στα χέρια της. Η απόρριψη των μέτρων από την κοινωνία, που φάνηκε σήμερα καθαρά, κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για εναλλακτική πρόταση διεξόδου και για λογοδοσία όλου του πολιτικού συστήματος. Πέρα από τα ερωτήματα για τα μέτρα πυρασφάλειας στο μοιραίο κτίριο, για τους λόγους που το συγκεκριμένο κατάστημα είχε μείνει ανοικτό, για το ποιος κερδίζει από τον εμπρησμό των στοιχείων για τα σοβαρά φορολογικά εγκλήματα, νιώθουμε την ανάγκη να τονίσουμε και πάλι ότι οι άνθρωποι είναι πάνω από τα κέρδη, πάνω από το Δ.Ν.Τ, πάνω από την τυφλή βίαιη εκτόνωση. Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους των θυμάτων. "
- ANTAΡΣΥΑ:"Αντί να αποσύρει τα μέτρα από τη Βουλή, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί χωρίς ντροπή τον τραγικό χαμό των τριών εργαζόμενων στη Μαρφίν για να τα προωθήσει. Τα κροκοδείλια δάκρυα του Βγενόπουλου, ο οποίος εξανάγκαζε τους εργαζόμενους να δουλεύουν κλειδωμένοι σε ένα κτίριο χωρίς πυρασφάλεια, έχουν την ίδια αξία με τις προκλητικές καταγγελίες του πρωθυπουργού για διαδηλωτές-δολοφόνους", αναφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωση της, συμπληρώνοντας πως "η εργατική τάξη έστειλε το μήνυμα στην κυβέρνηση Παπανδρέου ότι δεν θα περάσουν τα μέτρα”.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων καλεί σε ανοικτή συνέλευση για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων την Παρασκευή 7 Μαΐου στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
- ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ: " Η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΤΕΙ Κρήτης θλίβεται βαθύτατα για τον άδικο θάνατο τριών αθώων εργαζόμενων και καταδικάζει την ανεξέλεγκτη βία, την κάθε μορφής βία. Η χώρα μας έχει μπει σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Η αγανάκτηση για τις σκληρές δοκιμασίες που περιμένουν όλους μας την επόμενη περίοδο και η έντονη έκφραση βούλησης για αναζήτηση λιγότερο οδυνηρών λύσεων στο πρόβλημα της χώρας είναι βέβαια κατανοητές. Όχι όμως ενέργειες που αφαιρούν ζωές συμπολιτών μας, απειλούν τη δημοκρατία μας, αντιστρατεύονται την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουμε όλοι μας για να διατηρήσουμε την ποιότητα ζωής μας και τη θέση μας στη διεθνή κοινότητα. Οι υγιείς δυνάμεις της χώρας πρέπει να συστρατευθούν πραγματικά για να καταδικασθούν οι ένοχοι τέτοιων πράξεων και να αφαιρεθούν οι παθογένειες από τη δημόσια ζωή. Η Ακαδημαϊκή Κοινότητα της χώρας είναι καιρός να αποδυθεί σε ένα αγώνα κινητοποίησης των κοινωνικών δυνάμεων και της Πολιτείας για δραστικές αλλαγές", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΤΕΙ Κρήτης.
ΤΟ ΠΑΜΕ
Σε ανακοίνωση της η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ "χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς εργάτες, εργάτριες, νέους, νέες, άνεργους που συμμετείχαν μαζικά στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην πόλη μας. Συμμετείχαν ξεπερνώντας την τρομοκρατία της εργοδοσίας, τις απειλές τους εκβιασμούς. Ξεπερνώντας τα τρομοκρατικά διλήμματα περί πτώχευσης. Ξεπερνώντας την ανοιχτή απεργοσπασία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Τα ψέματα και τις συκοφαντίες ενάντια στο ΠΑΜΕ. Δόθηκε μια μαζική μεγαλειώδης απάντηση στην αντεργατική πολιτική. Η Εργατική Τάξη και γενικότερα τα λαϊκά στρώματα απορρίπτουν τα μέτρα και την αισχρή προπαγάνδα που τα συνοδεύει. Χαιρετίζουμε όλους όσους συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Η εργατική τάξη μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία και τις γυναίκες καταδίκασαν και καταψήφισαν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα. Η κυβέρνηση πρέπει να τα πάρει πίσω. Δεν νομιμοποιούνται στη συνείδηση του λαού. Το ΠΑΜΕ διαδήλωσε συντεταγμένα και περιφρουρημένα και απέκρουσε σχέδια προβοκάτσιας. Καταγγέλλει την προσπάθεια υπονόμευσης και προβοκαρίσματος των αγώνων της Εργατικής Τάξης από τους κρυφούς και φανερούς μηχανισμούς που θύματα τους είναι και οι τρεις νεκροί."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου