Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΒΟΥΚΟΛΙΕΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΕΛΑΣ



ΣΤΙΣ ΒΟΥΚΟΛΙΕΣ ΧΑΝΙΩΝ
Κάηκαν οχήματα της ΕΛ.ΑΣ
19.05.2010

Σε εμπρησμό ή βραχυκύκλωμα οφείλεται η πυρκαγιά σε περιπολικό της Αστυνομίας, μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα Βουκολιών. Το περιπολικό καταστράφηκε ενώ η πυρκαγιά επεκτάθηκε και σε διπλανή μοτοσυκλέτα της ΕΛ.ΑΣ. η οποία επίσης καταστράφηκε ολοσχερώς, αλλά και σε αυτοκίνητο του Δήμου Βουκολιών το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές.
To περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα και κινητοποίησε τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να σώσουν τα αυτοκίνητα. Αν και αρχικά έγινε λόγος για εμπρησμό, το ανακριτικό της Πυροσβεστικής δεν εντόπισε κάποια εύφλεκτη ουσία ή γκαζάκι. “Ειδοποιήθηκα στις 03.55΄ ακριβώς τα ξημερώματα για το συμβάν και μέσα σε λίγα λεπτά ήμουν εδώ αντικρίζοντας μέσα στις φλόγες να καίγονται το περιπολικό του Τμήματος με μια μοτοσυκλέτα και το πλαϊνό ενός αυτοκινήτου του Δήμου. Με μεγάλες προσπάθειες καταφέραμε να γλιτώσουμε το αυτοκίνητό μας μεταφέροντάς το παρακάτω, ενώ είχαμε ειδοποιήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Το αυτοκίνητο και η μηχανή του Αστυνομικού Τμήματος καταστράφηκαν ολοσχερώς. Το γεγονός αυτό όπως έγινε και με τον θόρυβο που ακούστηκε, όπως πληροφορηθήκαμε, πιθανόν, χωρίς να μπορούμε να το τεκμηριώσουμε, ότι πρόκειται για εμπρησμό”, ανέφερε ο αντιδήμαρχος Βουκολιών κ. Γεώργιος Καλαϊτζάκης.
Από τη μεριά του ο κ. Μ. Φουντουλάκης, δημ. σύμβουλος, τόνισε πως: “Είναι ντροπή να καίγονται κάτω από το Αστυνομικό Τμήμα ένα αυτοκίνητο του Δήμου και ένα άλλο με μία μηχανή της Ελληνικής Αστυνομίας, και να λέει ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός, ότι έχουμε αστυνομία του πολίτη και εδώ στο Τμήμα οι αστυνομικοί αντί να είναι σύμφωνα με τον αριθμό της οργανικής δύναμης της υπηρεσίας αυτής, όλοι κι όλοι είναι 4-5. Πώς μπορεί λοιπόν μια τόσο μικρή αστυνομική δύναμη να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Τμήματος;”.
“Οι πρώτες πληροφορίες ήταν ότι μπήκαν γκαζάκια με στόχο το περιπολικό και η φωτιά επεκτάθηκε στο 4Χ4 του Δήμου. Έσπευσαν άμεσα κάτοικοι και η Πυροσβεστική αλλά η ζημιά ήταν ολοκληρωτική. Καταδικάζουμε την ενέργεια αυτή αν πρόκειται για εμπρησμό γιατί η κοινωνία μας είναι από τις πιο ήσυχες του νομού", ανέφερε ο δημ. σύμβουλος κ. Μ. Λουφαρδάκης.
Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Σε ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων αναφέρεται: “Εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Αστυνομικού Τμήματος Βουκολιών, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε προαύλιο μη περιφραγμένο χώρο και έμπροσθεν του Αστυνομικού Καταστήματος με αποτέλεσμα να καταστραφεί αυτό ολοσχερώς. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς μια υπηρεσιακή δίκυκλη μοτοσυκλέτα και να υποστεί σοβαρές ζημιές ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο του Δήμου Βουκολιών τα οποία ήταν σταθμευμένα στο ίδιο σημείο. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κισάμου περί ώρα 5 το πρωί. Αυτοψία του χώρου έγινε από αρμόδιο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων σε συνεργασία με αξιωματικούς και πυροτεχνουργούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα δεν αποκλείεται η πυρκαγιά να εκδηλώθηκε από εμπρησμό η βραχυκύκλωμα στις καλωδιώσεις του κατεστραμμένου υπηρεσιακού αυτοκινήτου”. Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία ερευνώνται τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου