Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


ΛΕΖΑΝΤΑ
Μεγάλες ουρές σχηματίσθηκαν χθες στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στα Χανιά για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑ
Ενεργοποιήση της... ταλαιπωρίας για άλλη μια χρονιά για τους αγρότες αλλά και τους μη κατεπάγγελμα γεωργούς που προστρέχουν σε ΟΠΕΚΕΠΕ ή Ενωσεις για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων επιδότησης ελαιολάδου.
Χθες στον ΟΠΕΚΕΠΕ σχηματίσθηκαν τεράστιες ουρές από παραγωγούς που προσήλθαν για να ενεργοποιήσουην τα δικαιώματα τους δωρεάν. Την ίδια στιγμή στις Ενώσεις όπου καταβάλλεται αντίτιμο παραγωγοί καταγγέλουν ότι οι αποδείξεις που τους δίνονται δεν είναι θεωρημένες-διάτρητες από τη εφορία. Για το συγκεκριμένο ζήτημα παραγωγοί εξέφρασαν έντονες ανησυχίες για το αν αποδίδεται το ΦΠΑ στην εφορία και για τη διαδικασία είσπραξης.
Από το λογιστήριο της Ενωσης Κυδωνίας- Κισάμου στο οποίο απευθυνθήκαμε μας τόνισαν πως "δεν είναι δυνατόν να κόβουμε σε όλους απόδειξη παροχής. Συνολικά το μήνα κόβουμε ένα συγκεντρωτικό δελτίο παροχής υπηρεσιών και φυσικά αποδίδουμε το ΦΠΑ στην εφορία".
Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει συμφωνήσει με την ΠΑΣΕΓΕΣ την εργασία της ενεργοποιήσης να την εκτελούν και οι Ενώσεις, οι οποίες ειδικά για την περίπτωση των Χανίων περιμένουν ως "μάννα εξ' ουρανού" τα χρήματα αυτά προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα έξοδα πληρωμής τους εργατουπαλληλικού τους προσωπικού.
ΟΥΡΕΣ
Την ίδια στιγμή στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αγιά όπου η ενεργοποίηση γίνεται δωρεάν καθημερινά σχηματίζονται πολύ μεγάλες ουρές καθώς πλησιάζει η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας ενεργοποίησης, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό αν θα υπάρξει κάποια παράταση. Παρα του ότι όλο το δυναμικό του ΟΠΕΚΕΠΕ εργάζεται για την εξυπηρέτηση του κοινού, χθες λίγο μετά τις 10 είχαν δωθεί πάνω από 350 αριθμοί πρωτεραιότητας.
Οι παραγωγοί θα πρέπει πρώτα να δουν αν το όνομα τους συμπεριλαμβάνεται σε λίστες που είναι αναρτημένες εκτός των γραφείων. Αν ναι, τότε θα πρέπει για φέτος να κάνουν την ενεργοποίηση στις Ενώσεις καθώς για τα στοιχεία τους υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το ελαιοκομικό μητρώο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου