Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΟΛΠΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ


ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ
Κυκλοφοριακή μελέτη
07.05.2010

Αύξηση των θέσεων στάθμευσης και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατάλληλες ώστε να κάνουν την ευρύτερη περιοχή του παραλιακού μετώπου του κόλπου της Κισάμου πιο προσιτή στον επισκέπτη, προβλέπει η κυκλοφοριακή μελέτη που εκπονείται για το έργο ανάπλασης, προστασίας και ανάδειξης. Την προμελέτη του κυκλοφοριακού παρουσίασε χθες στα μέλη της επιτροπής παρακολούθησης ο συγκοινωνιολόγος κ. Δημήτρης Ρέντζος.
Πάνω σε αυτήν την προμελέτη θα γίνουν οι παρατηρήσεις των μελών της επιτροπής και εκτιμάται ότι σε έναν μήνα ο μελετητής θα μπορέσει να παρουσιάσει ολοκληρωμένη τη δουλειά του. Οπως σημειώθηκε στη συνεδρίαση της επιτροπής εντός των επομένων ημερών θα προχωρήσει η παρουσίαση της αρχιτεκτονικής μελέτης του έργου ενώπιον των Δημοτικών Συμβουλίων Κισάμου και Μηθύμνης.
“Εκανα μια διερεύνηση στο βασικό σχέδιο που έχει ετοιμαστεί από την πολεοδομική ομάδα και έκανα κάποιες προτάσεις για να γίνουν αυξήσεις των χώρων στάθμευσης στο έργο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του κόλπου της Κισάμου”, ανέφερε ο συγκοινωνιολόγος. Ο ίδιος επεσήμανε πως μετά την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται αύξηση των επισκεπτών και οι ήδη προβλεπόμενες 500 θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να γίνουν περισσότερες. “Εκτιμώ ότι θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερο κόσμο και επίσης να υπάρχει πρόβλεψη για τα εκδρομικά λεωφορεία. Οι ποδηλατόδρομοι που έχουν προταθεί είναι αρκετοί. Όρισα ορισμένες διατομές για το οδικό δίκτυο και ό,τι παρατηρήσεις μου κάνει η επιτροπή σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα ενός μηνός θα ληφθούν υπόψη στην τελική υποβολή της κυκλοφοριακής μελέτης”, τόνισε ο κ. Ρέντζος.
Ο κ. Ρέντζος δεν θεώρησε σκόπιμη τη δημιουργία χώρων στάθμευσης δίπλα στην εθνική οδό, καθώς η παραλιακή ζώνη δεν είναι κορεσμένη.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Κισάμου Φ. Σκουλάκη και Μηθύμνης κ. Γ. Μυλωνάκης, η αντιδημαρχος Κισάμου κα Ροδουσάκη, ο αντιδήμαρχος Μηθύμνης κ. Κουμάκης, ο κ. Πουλής απο την ΤΥΔΚ, ο κ. Πατρελάκης από τον ΟΑΔΥΚ, ο αρχιτέκτοντας κ. Σκουτέλης κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου