Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΤΕΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Αργεί η εκμετάλλευση των υδρογοανθράκων νότια της Κρήτης

Πολύ μακριά βρίσκεται ακόμα η εκμετάλλευση των υδρογοανθράκων που βρίσκονται νότια της Κρήτης και στο Ιόνιο Πέλαγος, σύμφωνα με τον καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Νίκο Βαρότση.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του συνεδρίου του ΤΕΕ τμ. Δυτ. Κρήτης για το επάγγελμα του μηχανικού και ερωτηθείς σχετικά με τα πιθανά κοιτάσματα ο καθηγητής ανάφερε πως «οι άδειες που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα αφορούν κοιτάσματα μικρής δυναμικότητας. Τα 20 οικόπεδα για τα οποία υπάρχουν οι μεγαλύτες υποσχέσεις είναι σε μια διαδικασία που ακόμα δεν έχει προχωρήσει. Έχουν κατατεθεί οι προσφορές από τον Ιούλιο του 2015 και μέχρι σήμερα επισήμως δεν έχουν ανακοινωθεί αυτοί που έδωσαν προσφορές.
Άρα θα πρέπει η Ελληνική πολιτεία να «τρέξει» όλες αυτές τις διαδικασίεςς για να ανακηρυχθούν οι ανάδοχοι και να ξεκινήσει η έρευνα στην Ελλάδα. Από τη στιγμή που θα δοθεί η άδεια και θα ξεκινήσει η διαδικασία θα πρέπει να περάσουν 8-10 χρόνια ώστε να έχουμε το πρώτο εκμεταλλεύσιμο πετρέλαιο».


Ο κ. Βαρότσης αναφέρθηκε επίσης στις προοπτικές που διανοίγονται στον Ελλαδικό χώρο σε ότι αφορά την έρευνα και την εκμετάλλευση υδρογοανανθράκων και έδωσε στοιχεία για το πως θα μπορούσε να ωφεληθεί η τοπική και η εθνική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου