Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Αποζημίωση διεκδικεί θύμα τροχαίου από τον Δήμο Χανίων

Απερρίφθη το αίτημά του από την Οικονομική Επιτροπή

Το δίκιο του διεκδικεί ο Γιώργος Τσεσμελής, ένας δημότης των Χανίων, που τον Ιανουάριο του 2016 είχε πέσει με τη μηχανή του στην οδ. Αν. Γογονή σε νερά, λάδια, χυμούς κ.ά. Oδημότης μιλάει για ευθύνες του Δήμου Χανίων και διεκδικεί την αποζημίωση για τη ζημιά ύψους 340 ευρώ που υπέστη το δίκυκλό του, ωστόσο, η Οικονομική Επιτροπή μετά από εισήγηση και των υπηρεσιών απέρριψε το αίτημα κρίνοντας πως δεν έχει καμία ευθύνη ο Δήμος για τα υγρά στο οδόστρωμα. «Το περιστατικό έγινε το μεσημέρι στις 29-1-2016. Από κάποιο αυτοκίνητο είχαν πέσει νερά, λάδια, χυμοί σε ένα σημείο στη Γογονή. Στο σημείο έπεσαν 7 μηχανάκια ανάμεσά τους και το δικό μου.
Το δίκυκλο υπέστη ζημιές, εγώ που είχα κτυπήσει στα πόδια χρειάστηκε να με σηκώσουν οι άνθρωποι για να μην με πατήσει ένα λεωφορείο. Η ασφαλιστική εταιρεία δεν με καλύπτει, ενώ την ίδια ώρα ο Δήμος απέρριψε το αίτημά μου για αποζημίωση γιατί είναι δική τους ευθύνη να καθαρίσουν τον δρόμο» λέει ο κ. Τσεσμελής που σκέφτεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη διεκδικώντας πλέον όχι μόνο αποζημίωση για τη ζημιά, αλλά και για ψυχική βλάβη.
«Το μηχανάκι έπαθε ζημιά 340 ευρώ, όμως και 50 ευρώ να ενέκρινε ο Δήμος να μου δοθούν, εγώ θα ήμουν ευχαριστημένος από τη στιγμή που αναγνώριζαν το λάθος τους. Απορρίπτουν όμως το αίτημά μου και λένε ότι δεν έχουν καμία ευθύνη! Προσωπικά σκέφτομαι να προσφύγω στον εισαγγελέα» λέει ο συνομιλητής μας συμπληρώνοντας πως «αν δεν έχει ευθύνη ο Δήμος για την καθαριότητα, το πλύσιμο των δρόμων ποιος έχει; Γιατί πληρώνουμε δημοτικά τέλη;».
ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
Το παράπονο του δημότη το θέσαμε στον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχο κ. Νεκτάριο Αλεξανδράκη. «Υπήρξε μία αίτηση για την εξωδικαστική επίλυση διαφοράς με τον κ. Τσεσμελή και μας προσκομίζει όλα τα έγγραφα. Μαζί με αυτά ήταν και αυτό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου.
Η Υπηρεσία μας λέει ότι δεν είχε ενημερωθεί ποτέ και δεν είχε λάβει γνώση για το περιστατικό. Ετσι αποφασίσαμε ως Οικονομική Επιτροπή να απορρίψουμε το αίτημά του γιατί δεν ήταν αρμοδιότητα του Δήμου να τον αποζημιώσει. Το μηχανάκι του έπεσε σε υγρά στο οδόστρωμα από άγνωστο σε αυτόν και σε εμάς όχημα», δηλώνει ο κ. Αλεξανδράκης.
Παράλληλα, αναφέρει πως το περιστατικό δηλώθηκε στην Τροχαία αρκετές μέρες μετά. Σε έγγραφά της η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων για το συμβάν αναφέρει πως μετά από ενημέρωσή της μετά το ατύχημα έπλυνε τον δρόμο σε απόσταση 600 μέτρων προκειμένου να καθαριστεί! «Η απόφασή μας δεν έχει να κάνει με το ύψος του ποσού είτε είναι 340 είναι 3.040 ευρώ. Εξετάζουμε τα έγγραφα και η Υπηρεσία μας λέει ότι με βάση τη νομοθεσία δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου ο καθαρισμός του δρόμου. Αν εγκρίναμε το ποσό που ζητά ο κ. Τσεσμελής θα ήταν μια μη νόμιμη δαπάνη» καταλήγει ο κ. Αλεξανδράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου