Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΕΣ 

Μήνυμα για προστασία του περιβάλλοντος

Συνάντηση χθες με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης

screen-shot-2016-10-06-at-3-56-49-pm«Βλέποντας τη γη από ψηλά, πόσο εύθραυστος είναι ο πλανήτης μας, αντιλαμβάνεσαι πόσο σημαντικό είναι να προστατεύσεις την οικολογία και το περιβάλλον της».
Mε αυτά τα λόγια οι Ρώσοι κοσμοναύτες Oleg Skripochka και Αlexey Ovchinin που συνεχίζουν την αποκατάστασή τους στα Χανιά μετά την επιστροφή από το διάστημα όπου παρέμειναν για 6 μήνες, μίλησαν στα “Χ.Ν.” για τα συναισθήματα που καταλαμβάνουν τους ανθρώπους που βρίσκονται εκτός της τροχιάς του πλανήτη τους.
«Είναι κάτι το ασύλληπτο όταν βλέπεις και συνειδητοποιείς το αχανές του διαστήματος και το πόσο μικρή είναι η γη» είπε χαρακτηριστικά ο Οleg Skripochka, ενώ ο Αlexey Ovchinin συμπλήρωσε πως “περπατώντας” στο διάστημα «βλέπεις και συνειδητοποιείς πόσο μικρός και ευάλωτος είναι ο πλανήτης μας για αυτό και είναι απαραίτητο να προστατεύσουμε την οικολογία και το περιβάλλον του. Αυτό είναι το πιο πολύτιμό μας αγαθό!». Οι κοσμοναύτες συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη, τον δήμαρχο Αποκορώνου Χ. Κουκιανάκη και άλλες Αρχές στο ξενοδοχείο που διαμένουν. Στους κοσμοναύτες ο κ. Αρναουτάκης προσέφερε δώρα όπως εκδόσεις για την ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης αλλά και μια πολυτελή συσκευασία ελαιολάδου.
«Η Κρήτη για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι αποτελεί ένα κορυφαίο τουριστικό προορισμό. Η επίσκεψη, η διαμονή των Ρώσων κοσμοναυτών στο νησί μας προσφέρει μεγάλη προβολή της Κρήτης, της Ελλάδας, σε όλο τον κόσμο και ειδικά στη Ρωσία, στην Ανατολική Ευρώπη. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον δημοσιογράφο Θανάση Αυγερινό για την άριστη συνεργασία στην οργάνωση των επισκέψεων των Ρώσων κοσμοναυτών» ανάφερε ο κ. Αρναουτάκης, ενώ ο κ. Αυγερινός που συνοδεύει τη Ρωσική Αποστολή σημείωσε πως είναι 4 οι Ρώσοι κοσμοναύτες που μέχρι στιγμής έχουν έλθει στην Κρήτη για τις διακοπές τους.
Συνομιλώντας με τους κοσμοναύτες ο δήμαρχος Αποκορώνου Χ. Κουκιανάκης τους παρουσίασε τον Δήμο και τις ιδιαιτερότητές του και τους ευχαρίστησε που θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές της περιοχής καθώς αυτά που ενώνουν την Κρήτη και την Ελλάδα με τη Ρωσία είναι πάρα πολλά. Παράλληλα διατύπωσε μια σειρά από ερωτήσεις για τις αποστολές τους και τα ταξίδια τους στο διάστημα.
«Ο Διεθνής διαστημικός σταθμός περνάει πολύ συχνά πάνω από την Ελλάδα και την Κρήτη και βλέποντάς τα από πολύ ψηλά ήταν ένα πρόσθετο κίνητρο για να επιθυμήσουμε να έλθουμε εδώ για την αποκατάστασή μας» ανέφερε ο Alexey Ovxhinin.
Τιμητική πλακέτα στους δύο κοσμοναύτες προσέφερε και η ιδιοκτησία του ξενοδοχείου “Αnemos luxury grand resort” στο οποίο και διαμένουν και για το οποίο η ρώσικη αποστολή μίλησε με τα καλύτερα λόγια, ενώ η ρώσικη αποστολή προσέφερε φωτογραφίες από την αποστολή στους εκπροσώπους της πυροσβεστικής, του λιμενικού και της αστυνομίας που παραβρέθηκαν στον χώρο, ενώ το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μ. Γιαννούλης.
Οι κοσμοναύτες και τα φώτα στον Β.Ο.Α.Κ. 
Την απορία της προηγούμενης Ρωσικής Αποστολής για τους λόγους που ενώ υπάρχουν στύλοι και φώτα σε πολλά σημεία του Β.Ο.Α.Κ. αυτά… δεν ανάβουν πάντα και ειδικά στους κόμβους μετέφεραν τα “Χ.Ν.” στον κ. Αρναουτάκη. «Εχουμε τόσες πολλές κλοπές καλωδίων για το χαλκό που πραγματικά μας έχουν γονατίσει» ανέφερε ο περιφερειάρχης αναφέροντας την αιτία του προβλήματος. Πάντως άτομα που ήταν παρόντες στη συζήτηση επεσήμαναν πως με μια τσιμεντένια επικάλυψη του χώρου όπου βρίσκονται τα καλώδια θα αρκούσε ώστε να αποτρέψει κάθε φορά τους επίδοξους κλέφτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου