Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Αναζήτηση λύσης για την οδική ασφάλεια στον ΒΟΑΚ

voakΣύσκεψη για την οδική ασφάλεια στον ΒΟΑΚ στο τμήμα από την Κίσαμο μέχρι τον Καβρό Αποκορώνου πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Π.Ε. Χανίων. Ανάμεσα στα αντικείμενα της σύσκεψης ήταν και το θέμα της καθαριότητας του ΒΟΑΚ που όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν πως είναι σε πολύ κακή κατάσταση και πρέπει να παρθούν άμεσα πρωτοβουλίες.
Στόχος της σύσκεψης όπως ανάφερε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Απ. Βουλγαράκης ήταν η πραγματοποίηση μια σειράς παρεμβάσεων για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στα όρια του Ν. Χανίων.
Οι φορείς συζήτησαν την μελέτη του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου για την διαμόρφωση επί του ΒΟΑΚ των στάσεων για τα λεωφορεία,  δημιουργία κόμβου στο Πυθάρι Ακρωτηρίου και στη Σούδα,  ενίσχυση της σήμανσης  της διασταύρωσης στα Νοπήγεια-Κολένι,  πραγματοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης κα.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας, συζητήθηκε η υπάρχουσα μελέτη του ΚΤΕΛ για τη νομιμοποίηση των στάσεων του ΚΤΕΛ επί του ΒΟΑΚ, από τον Καβρό έως το Καστέλι. Η εν λόγω μελέτη θα υποβληθεί στον ΟΑΚ προκειμένου να ολοκληρώσει την μελέτη εφαρμογής της και να βρεθούν οι απαραίτητοι σχετικοί πόροι. Συζητήθηκε επίσης και η δημιουργία κυκλικού κόμβου στο Πιθάρι και τη Σούδα, η κάθετη και οριζόντια σήμανση στο Κολένι και τα έργα καθαρισμού στον ΒΟΑΚ. Τέλος αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν συζητήσεις-ημερίδες με φορείς και πολίτες με θέμα την οδική συμπεριφορά των πολιτών.


Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε υπό την εποπτεία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολου Βουλγαράκη, αρόντες ήταν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, κ. Νικόλαος Καλογερής, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για την Οδική Ασφάλεια της Περιφέρειας, κ. Νικόλαος Ξυλούρης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος κ. Ανδρέας Δασκαλάκης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και η Διευθύντρια Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χανίων, ο Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας Κρήτης, κ. Γιάννης Λιονάκης, οι Πρόεδροι του ΤΕΕ και του Δικηγορικού Συλλόγου, εκπρόσωποι του ΟΑΚ, του Πολυτεχνείου και του ΚΤEΛ, και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Χανίων, κ. Σταύρος Πολέντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου