Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012
ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ BBC
Προβολή της κρητικής διατροφής
Δημοσιεύθηκε στις: 04-09-2012
«Είναι ο διατροφικός τουρισμός το επόμενο μεγάλο βήμα;». Με αυτόν τον τίτλο προβλήθηκε ρεπορτάζ του BBC (του μεγαλύτερου τηλεοπτικού οργανισμού στον κόσμο) με γυρίσματα και από τα Χανιά.
Επίκεντρο του ρεπορτάζ, που πραγματοποίησε ο δημοσιογράφος Rajan Datar, είναι η Κρήτη και ο διατροφικός τουρισμός, τον οποίο παρουσιάζει ως ένα όχημα που επέλεξαν επαγγελματίες του νησιού προκειμένου να επιτύχουν το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα σε μια χρονιά έντονης οικονομικής κρίσης.
Στο ρεπορτάζ, μέρος του οποίου αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του BBC, γίνεται ξενάγηση από την κα Ζωή Νόβακ, ειδική σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον αγροτουρισμό και την κρητική διατροφή και μιλά ο κ. Γιώργος Δημητριάδης, δημιουργός της 'Biolea' και του πρότυπου βιολογικού ελαιουργείου στον Αστρικα Κολυμπαρίου. Παράλληλα παρουσιάζεται και η ταβέρνα 'Ντουνιάς' στα Κεραμειά και γίνεται ξεχωριστή αναφορά στα προϊόντα της Κρήτης.
Το συνεργείο του ΒΒC βρέθηκε στα Χανιά στα τέλη Ιουλίου και όπως σημειώνει στα 'Χ.Ν.' ο κ. Δημητριάδης «πιστεύω ότι δεν είναι τυχαίο που επέλεξαν την Κρήτη για τα ρεπορτάζ τους. Είδαν ότι ο αγροτουρισμός με όλες τις μορφές του (διατροφικός, περιπατητικός, ιστορικός, καλλιτεχνικός) προσφέρει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων».
Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη: «Εκτιμώ ότι θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη έμφαση στον εναλλακτικό τουρισμό. Ο μαζικός τουρισμός είδαμε τι χρήματα αφήνει, πλέον έχει φτάσει στα όριά του και ήδη οι μεγάλοι tour operator ψάχνουν να δουν πώς θα μπουν στον εναλλακτικό τουρισμό. Στην Κρήτη έχουμε τα πάντα. Τοπία, κουζίνα και προϊόντα που μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε. Είναι η υποδομή που υπάρχει ώστε να κάνουμε κάτι καλό».
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου