Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΣΟΦΟΚΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΟΔΟΣ


ΣΤΗΝ ΣΟΦ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Εργο ανάπλασης


Εργο ανάπλασης της οδού Σοφ. Βενιζέλου που ενώνει τη Γογονή με το Κόκκινο Μετόχι και την περιοχή του Νοσοκομείου Χανίων, ύψους 3.2 εκ. ευρώ δημοπρατεί τις επόμενες ημέρες ο δήμος της περιοχής.
Το έργο προβλέπει τη συνολική ανάπλαση του δρόμου σε μια έκταση 2χλμ.
"Στις 7 Δεκεμβρίου δημοπρατείται η οδός Σοφοκλή Βενιζέλου ένα ζωτικό έργο για τον Δήμο Ελευθερίου Βενιζέλου αλλά και γενικότερα τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Χανίων γιατί συνδέει την πόλη με το Νοσοκομείο" ανάφερε ο δήμαρχος Ελ. Βενιζέλου κ. Μανώλης Κεμεσίδης.
Στα πλαίσια των εργαιών θα γίνουν αντιπλημμυρικά, πεζοδρόμια, δεντροφύτευσεις, εγκοπές για κάδους απορριμάτων και υπογειοποίηση των καλωδίων, ενώ θα απομακρυνθούν και τα συνεργεία που βρίσκονται αριστερά και δεξιά του δρόμου. Συνολικά ο δρόμος θα φτάσει τα 8 μέτρα πλάτος, ενώ από δύο μέτρα θα είναι αντίστοιχα τα πεζοδρόμια αριστερά και δεξιά του οδικού άξονα.
"Αυτή τη στιγμή οι δήμοι πρέπει να κάνουμε μελέτες για το ΕΣΠΑ. Είναι από τις λίγες πηγές χρημάτων που μπορούμε να έχουμε. Τα λεφτά αυτά τα παίρνουν όχι μόνο οι εργολάβοι αλλά και οι εργαζόμενοι, οι οικοδόμοι . Πρέπει καθημερινά να προσπαθήσουμε να εντάξουμε έργα ώριμα προς δημοπράτηση" ανάφερε ο κ. Κεμεσίδης.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Δήμου οι συμβάσεις του έργου θα υπογραφούν μέχρι τις 15 Γενάρη και ο εργολάβος θα εγκατασταθεί σε ένα μήνα μετά την υπογραφή της σύμβασης. Ο ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου είναι 18 μήνες. Οι εργασίες θα γίνουν από την αρχή του δρόμου στη συμβολή με την Γογονή, στα γραφεία της ΔΕΗ, στο Κόκκινο Μετόχι μέχρι και το Νοσοκομείο Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου