Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ


ΤΟΠΙΚΑ
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ:
“Κάτι νέο γεννιέται στην Κρήτη”
03-11-2010

'Διπλό μήνυμα', με αποδέκτες κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, κάλεσε τους Κρητικούς να στείλουν μέσα από τις κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών η ανεξάρτητη βουλευτής κα Ντόρα Μπακογιάννη. Μιλώντας στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού 'Μάχη για την Κρήτη' η κα Μπακογιάννη έδωσε μια πρόγευση της πολιτικής πλατφόρμας του κόμματος, που αναμένεται να ανακοινώσει μετά τις εκλογές.
Στην ομιλία της η βουλευτής αναφέρθηκε πολλές φορές στη 'λεβεντιά και στο φιλότιμο των Κρητικών' και μιλώντας στον κόσμο, που βρέθηκε στη συγκέντρωση, του ζήτησε 'τη δύναμή σας για να πετάξω, τη δύναμη και την αγάπη σας και σας υπόσχομαι στον λόγο μιας Κρητικιάς ότι η καρδιά μου και η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοιχτή για σας'.
Αναφερόμενη στο βράδυ των εκλογών επεσήμανε πως ο συνδυασμός 'Μάχη για την Κρήτη' θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όλου του πανελληνίου. 'Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε ένα εντυπωσιακά μεγάλο εκλογικό αποτέλεσμα, ένα αποτέλεσμα που μόνο η Κρήτη μπορεί να δώσει'.
Μιλώντας στον κόσμο τόνισε πως με την παρουσία του 'με γεμίζετε με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και ελπίδα ότι από εδώ, την Κρήτη, από όπου ξεκίνησαν οι μέγιστοι αγώνες για τη δημοκρατία και τα μεγαλύτερα κινήματα για ελευθερία θα γεννηθεί κάτι το νέο, που θα απλωθεί από την Κρήτη σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σιγουριά ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη μίζερη και σκοτεινή πραγματικότητα που βαραίνει τη ζωή μας. Με πολλή δουλειά, ισχυρή θέληση και μεθοδικότητα μπορούμε να σχεδιάσουμε για τα παιδιά μας το μέλλον που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας'.
Αναφερόμενη στην κρίση παρατήρησε πως στην κοινωνία υπάρχει έντονη οργή και αγανάκτηση γιατί 'οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό που φόρτωσε στην πλάτη τους η κομματοκρατία, ο λαϊκισμός, η κρατικοδίαιτη ανάπτυξη και η φαυλότητα. Χαρακτηριστικά με τα οποία συμβιβάστηκε και με τα οποία συμπεριφέρθηκε το πολιτικό σύστημα με ελάχιστες εξαιρέσεις τα τελευταία 30 χρόνια. Ας κάνουμε την αγανάκτηση δράση, ας γίνει αυτή η στιγμή η ώρα που πρέπει να μιλήσει η πολιτική στην κορυφαία της διάσταση. Στη δημιουργία της νέας κατάστασης. Αυτή είναι η δική μου επιλογή. Για αυτή τη νέα κατάσταση, τη νέα πραγματικότητα συζητώ με τους ανθρώπους γύρω μου και αυτήν σχεδιάζουμε. Αναζητούμε εφαρμόσιμες λύσεις και δεν επενδύουμε στην απογοήτευση του κόσμου. Συνθέτουμε ιδέες και προτάσεις και δεν δηλητηριάζουμε τα μυαλά των ανθρώπων με κορώνες και επαναστατική γυμναστική. Επεξεργαζόμαστε ένα σαρωτικό σχέδιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων και δεν αναμασάμε τα ίδια πράγματα. Επενδύουμε στη δύναμη και στο φιλότιμο του Ελληνα και όχι στη χρεοκοπία της Ελλάδας'.
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών εξαπέλυσε βέλη και κατά του κ. Παπανδρέου και κατά του κ. Σαμαρά, τον οποίο ποτέ δεν τον ανέφερε ονομαστικά. 'Είναι συνηθισμένη λύση, όταν είσαι στην αντιπολίτευση, να λες μεγάλα λόγια και να τα παίρνεις πίσω όταν γίνεσαι κυβέρνηση. Το έκανε ο κ. Παπανδρέου με το «λεφτά υπάρχουν». Τον μιμείται και τον ξεπερνά η ηγετική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις περίφημες αλχημείες του μηδενισμού του ελλείμματος σε έναν χρόνο. Είναι συνηθισμένη διαδρομή οι πολιτικοί να βάζουν το κομματικό τους συμφέρον πάνω από τη σταθερότητα και την αποτελεσματική πολιτική που απαιτεί το συμφέρον του τόπου. Το έκανε ο κ. Παπανδρέου με την ανεύθυνη και απελπισμένη επιλογή του να βάλει τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, τον είχε είδη προλάβει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, όταν όλο αυτό το διάστημα προσπαθεί να καρπωθεί τη δυσαρέσκεια των πολιτών και τις θυσίες που καλούνται να κάνουν συναγωνιζόμενος επάξια τον ΣΥΡΙΖΑ σε αντιευρωπαϊσμό χωρίς να λέει κουβέντα για το πώς θα σταθεί στα πόδια της η Ελλάδα χωρίς διεθνή χρηματοδότηση'.
'ΣΑΜΑΡΙ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ
ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ'
Αιχμηρός απέναντι στην ηγεσία της ΝΔ εμφανίστηκε και ο κ. Δημήτρης Γιαννουλάκης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο συνδυασμός του θα είναι στον δεύτερο γύρο. 'Στην αρχή κάποιοι πολλοί στάθηκαν με δυσπιστία απέναντί μας. Σήμερα κάποιοι άλλοι έχουν αρχίσει να πετάνε λάσπη. Να συκοφαντούν και να υβρίζουν. Να μιλάνε περιφρονητικά για ανθρώπους με πολύ σημαντικότερη παρουσία στην πολιτική από ό,τι οι ίδιοι. Αλλιώς τα περίμεναν φαίνεται και αλλιώς τα βρήκαν. Είχαν πιστέψει ότι οι σφραγίδες θα κερδίσουν τους ανθρώπους! Ε, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα! Οι άνθρωποι γράφουν ιστορία, όχι οι σφραγίδες! Και όσοι έκαναν το λάθος να υποτιμήσουν τους ανθρώπους της Κρήτης την Κυριακή θα ακούσουν κι αυτοί τα δυνατά μαντάτα!
Θα καταλάβουν ότι οι Κρητικοί σαμάρι στη ράχη τους δεν βάζουν! Δεν βάλανε ποτέ, δεν θα βάλουν ούτε τώρα!'.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο πρώην βουλευτής κ. Στ. Νικηφοράκης, οι πολιτευτές κ. Μ. Κελαϊδής και κα Α. Παπαδερού, δήμαρχοι κ.ά. και παρουσιάσθηκε και το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού.

Η αυριανή αρχηγός
Ως 'αυριανή αρχηγό' προσφώνησε την κα Μπακογιάννη ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης κ. Μανώλης Παπαδάκης, δίνοντας έτσι το σύνθημα στους παρευρισκομένους για επιδοκιμασίες. Παράλληλα τόνισε πως 'κάτι καινούργιο γεννιέται από την Κρήτη' και κάλεσε όσους είναι απογοητευμένοι από την κατάσταση που βιώνουν να στηρίξουν τον συνδυασμό.


Ο Χ. Μαρκογιαννάκης
Αιχμηρός εμφανίστηκε ο κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης. 'Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με ευπρέπεια. Δεν θα μιμηθούμε τους υβριστές που εδώ πρόσφατα στα Χανιά τόλμησαν να μιλήσουν για τυχοδιώκτες της πολιτικής. Ποιοι; Οι εκπρόσωποι του Σαμαρά'. Δήλωσε επίσης τη βεβαιότητά του για ένα 'εκπληκτικό ποσοστό' το βράδυ της Κυριακής και το ξεκίνημα 'κάτι καινούργιο από την Κρήτη που έχει ανάγκη ο τόπος'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου